Centenarul Marii Uniri. Se redeschide Cenaclul "Astra Șagunistă"

203
Centenarul Marii Uniri. Se redeschide Cenaclul

Articole de la același autor

Primul eveniment organizat de Universitatea "Andrei Șaguna" în 2018, anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, este ședința Cenaclului "Astra Șagunistă" programată astăzi, de la ora 16.00.

Această primă întâlnire va devansa sărbătorirea Zilei Culturii Naționale, a zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie), reprezentând un prim prilej de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Sunt invitați să participe studenți și profesori de la toate facultățile Universității "Andrei Șaguna" și elevi și profesori de la liceele din Constanța. Evenimentul este organizat cu sprijinul Cenaclului constănțean "Glykon", al cărui președinte este poetul Eduard Zalle, fost student la "Șaguna".

La întâlnirea de astăzi, vor participa și interpreți de muzică folk, dar și personalități constănțene care vor exprima opinii legate de poetul național al României și de sărbătoarea Centenarului.

Studenții șaguniști și elevii, precum și oaspeții lor sunt invitați să-și prezinte creațiile originale - poezie sau proză - pe orice temă, ori să lectureze texte semnificative, legate de Eminescu și/sau de Centenar, ale unor autori cunoscuți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0106 secunde