Centenarul, în ochii elevilor de la Colegiul de Arte "Regina Maria"

287
Centenarul, în ochii elevilor de la Colegiul de Arte

Articole de la același autor

Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanța aniversează, în această lună, 62 de ani de existență. Pentru a marca acest moment important, dar și a celebra Centenarul Marii Uniri, elevii au realizat o mulțime de lucrări comemorative, care au fost reunite într-o expoziție denumită sugestiv "Centenar".

Vernisajul acestei expoziții rezonează cu momentele istorice importante ale României și va avea vernisajul, astăzi, de la ora 14.00, la Galeria de Artă "Virgil Coman".

Organizatorii au declarat că acest demers artistic vine ca o continuare a parteneriatului cultural dintre Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și Asociația Culturală "Wild Art", având ca scop valorizarea artistică a elevilor, promovarea unității de învățământ și implicarea comunității în actul cultural.

În primul rând, expoziția "Centenar" se datorează Catedrei de Arte Vizuale din cadrul Colegiului Național de Arte "Regina Maria", reprezentată de directorii Carmen Chilea și Sorina Eftimi și profesorii coordonatori Loretta Băluță, Marcel Grigore, Anca Apostolache, Georgian Apostolache, Marieta Besu, Eugenia Botezatu, Lavinia Caian, Mirela Dimcea, Daniela Gherghe, Alexandra Popa, Marian Predoiu, Ignat Ștefanov, Niculae Morărescu și Aurelian Broască.

"Lucrările prezente pe simezele Galeriei de Artă «Virgil Coman» demonstrează inepuizabila capacitate creativă a elevilor expozanți, multitudinea de mesaje și cunoștințe transpuse în limbaj plastic, istoria și tradiția poporului român reprezentate într-o varietate neașteptată de imagini. Pot fi descoperite în multe lucrări portretele Regelui Ferdinand și Reginei Maria, oameni din popor fără de care nu s-ar fi putut înfăptui Marea Unire și drapelul românesc, simbolul națiunii. Fiecare lucrare semnifică o îmbinare între idee și personalitatea creatorului, demonstrând bagajul de cunoștințe acumulate în compoziție, tehnică, culoare și limbaj plastic.

A fost o mare bucurie ca noi, profesorii, să constatăm seriozitatea și implicarea elevilor în realizarea acestei expoziții și amintim faptul că în spatele acestor elevi talentați se află profesori răbdători și motivați, care, cu dăruire, profesionalism și implicare au fost permanent alături de ei, stimulându-i în găsirea celor mai bune soluții artistice și educaționale", a declarat Loretta Băluță, profesor coordonator. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Noiembrie 2018
Stire din Cetățenești : Regele Ferdinand, regele României Mari
Pagina a fost generata in 0.4997 secunde