€ 4.7576
£ 5.4657
$ 4.1938

Mai multe ştiri online:

Cei mai buni fizicieni se reunesc la Constanța

Ştire online publicată Vineri, 13 Iulie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) găzduiește în perioada 11-13 iulie lucrările celei de-a XVIII-a ediții a Conferinței Balcanice de Fizică Aplicată. Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Balcanică de Fizică, Societatea Română de Fizică, Academia Română și Academia Oamenilor de Știință. Potrivit reprezentanților UOC, conferința reunește cadre didactice, cercetători și studenți pentru a prezenta și discuta cele mai recente rezultate de cercetare din toate domeniile fizicii aplicate.

„Participarea tinerilor oameni de știință și a studenților a fost mereu încurajată, pentru a oferi noii generații oportunitatea de a se face remarcată și șansa de a învăța din experiența cercetătorilor cu mare experiență, recunoscuți la nivel internațional”, au precizat aceștia.

Cei peste 250 de participanți din 16 țări (Europa, America de Nord, Africa) cărora le-au fost acceptate lucrările au ales teme de fizica materialelor, fizica laserilor și a plasmei, fizică nucleară, biofizică etc.

De mare interes se anunță, printre altele, prezentarea profesorului Kazuo Tanaka despre perspectivele laserilor de mare putere de la Măgurele. Totodată, se respectă și tradiția unei secțiuni ce aprofundează metode moderne de predare a fizicii. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9573 secunde