Cei doi mirciști care fac, din nou, cinste României

419
Cei doi mirciști care fac, din nou, cinste României - doimircisti-1412010049.jpg

Articole de la același autor

La răsunătoarea performanță internațională pe care a înregistrat-o, din nou, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, prin elevii de clasa a XI-a George Costin Dobrin și Diana Andreea Catană, și-au adus contribuția nu mai puțin de 12 profesori.

Cei doi au făcut parte din lotul olimpic al României care a participat la cea de-a VIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), ce s-a desfășurat la Santander, în Spania, și unde s-au confruntat 81 de elevi din 25 de țări.

Elevii români s-au întors, ieri, cu trei medalii de argint și o medalie de bronz. Medaliile de argint au fost cucerite de mircistul George Costin Dobrin, Adrian Gabriel Murariu (clasa a XII-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați), Alexandru Zancă (clasa a XI-a, Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești). Medalia de bronz a intrat în posesia Dianei Andreea Catană, elevă la "Mircea".

Elevul George Dobrin are în palmares numeroase participări la competiții naționale. El provine dintr-o familie de dascăli, părinții lui - Florin și Claudia Dobrin - fiind titulari ai catedrei de fizică a Colegiului "Mircea", iar bunicul său, Lucian Viorel Niță, un reputat dascăl la geografie, actualmente pensionar, fost director al școlii din Sarichioi.

Diana Catană este o mai veche cunoștință a ziarului "Cuget Liber", în anul 2012, într-un interviu declarând că își dorește foarte mult să urmeze studiile universitare peste ocean, unde, de altfel, ar vrea să lucreze la NASA ori ca inginer genetician.

Bucuros așa cum ar fi orice director de succesele elevilor săi, prof. Vasile Nicoară declara ieri: "Deja ne-am obișnuit cu strălucirea medaliilor, ceea ce ne obligă extrem de mult, să păstrăm un nivel al calității actului educațional", a precizat managerul Colegiului "Mircea".

Astăzi, cei doi elevi vor fi felicitați într-un cadru festiv. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Hai să fii cercetător pentru o zi!
Pagina a fost generata in 0.8857 secunde