Cea mai nouă generaţie de maiştri militari de marină a depus jurământul

124
Cea mai nouă generaţie de maiştri militari de marină a depus jurământul - ceamainouageneratie-1634924712.jpg

Articole de la același autor

Două baricade de emoții s-au ridicat vineri, 22 octombrie, pe platoul din curtea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, la ceremonia de depunere a Jurământului Militar de către elevii de anul întâi.

De-o parte s-au aflat cei 93 de tineri, care și-au asumat legământul sacru de credință față de Patrie, iar din public i-au privit părinții, prietenii, bunicii și chiar copii, fascinați de prestanța pe care o dă ținuta militară, dar și de sobrietatea unui astfel de moment.

Data de 22 octombrie coincide și cu aniversarea de 161 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat actul de naștere al Statului Major al Forțelor Navale. Cu acest deosebit prilej, comandantul Şcolii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandor Nicu Chirea, le-a urat celor mai tineri marinari militari ca semnificația zilei să le poarte noroc și să îi inspire de-a lungul carierei pentru a fi etaloane de cinste, onoare și demnitate, la fel ca predecesorii lor, care au pus bazele Marinei militare române.

Festivitatea s-a desfășurat în conformitate cu normele sanitare impuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, însă măștile de unică folosință nu au putut ține ascunse emoțiile din priviri și lacrimile de mândrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3651 secunde