€ 4.7607
£ 5.4399
$ 4.2653

Mai multe ştiri online:

„Cea mai frumoasă soție“ vă așteaptă la Teatrul de Stat

Ştire online publicată Vineri, 03 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
De cât timp nu v-ați mai întâlnit cu „Cea mai frumoasă soție”, a lui Mihai Constantin Ranin? Dacă nu ați văzut, încă, piesa lui Eugène Labiche, aveți ocazia s-o faceți, astăzi, 3 mai, de la ora 19.00. Unde? Pe scena Teatrului de Stat din Constanța (TSC). Aici, veți fi introduși în atmosfera unei comedii de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei femei frumoase, curtate de toți bărbații din jurul ei. Acest rol va fi jucat de Georgiana Rusu. Alături de ea, pe scenă vor mai urca: Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu. 


Personalitate artistică prestigioasă a scenei românești, Mc Ranin este regizor, dar și scenograf (membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România), care a trăit zece ani în Franța, unde a studiat, la Sorbona, cu teatrologul de origine română George Banu, dar s-a întors în România, considerând că este mult mai palpitant să trăiești aici. 


În România, i se datorează primele spectacole de teatru monumental, stradal și acvatic și este organizatorul consacratului Festival internațional „Babel”, care are loc anual, în luna iunie, la Târgoviște. 


Eugène Labiche (1815 - 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe și mai puțin grosiere decât multe alte producții de același gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieșit în cale și pe care viața mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelență mediocru, atât în viciile cât și în virtuțile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou și ticălos, dintre sfânt și desfrânat”, spunea dramaturgul referindu-se la opera sa. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7788 secunde