"Cea mai frumoasă soție", pe scena Teatrului de Stat

250

Articole de la același autor

Când a fost ultima dată când v-ați întâlnit cu "Cea mai frumoasă soție" a lui Eugene Labiche? Dacă nu ați mai făcut-o, aveți ocazia, vineri, 15 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanța. Spectacolul a fost realizat, în premieră pe țară la Constanța, în urmă cu aproximativ doi ani, de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului "Tony Bulandra" din Târgoviște. De altfel, tot el este cel care semnează nu doar regia, ci și scenografia și ilustrația muzicală. 


Piesa în discuție este, de fapt, o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei. 


Eugene Labiche (1815 - 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe și mai puțin grosiere decât multe alte producții de același gen. Autorul spunea că, dintre toate personajele care i-au ieșit în cale și pe care viața i le-a oferit, a selectat burghezul. 


"Prin excelență mediocru, atât în viciile, cât și în virtuțile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou și ticălos, dintre sfânt și desfrânat", spunea dramaturgul referindu-se la opera sa. 


Din distribuție fac parte: Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Spectacolul nu este recomandat minorilor cu vârsta sub 14 ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2872 secunde