Cea de-a VIII-a ediție a "LinguaFEST" se apropie de start

161
Cea de-a VIII-a ediție a

Articole de la același autor

Mâine, 26 septembrie, începând cu ora 10.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" din Constanța, va avea loc cea de-a VIII-a ediție a "LinguaFEST".

Evenimentul este organizat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, în parteneriat cu reprezentanța Comisiei Europene în România, Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Manifestarea este realizată cu ocazia Zilei Europene a Limbilor.

În acest fel, au declarat reprezentanții ISJ, Constanța devine orașul în care se vor celebra 20 de ani de la lansarea oficială a Certificatului Lingvistic European (European Language Label), distincția europeană prin care sunt recompensate cele mai inovatoare proiecte din domeniul predării și învățării limbilor străine.

"Acești 20 de ani au însemnat aproape 150 de proiecte lingvistice premiate. Inovația și creativitatea în acest domeniu s-au manifestat în cele mai diverse feluri, incluzând metode care să-i poată ajuta pe cursanți să găsească învățarea mai atractivă și mai motivantă: platforme lingvistice, jocuri, multă interactivitate prin metode performative variate. Foarte multe aspecte noi au inclus și profesorii în activitățile lor de predare-învățare, iar cele mai semnificative noutăți au fost elementele provenind din educația nonformală/informală, inclusiv în ceea ce privește modalitatea de evaluare a orelor de curs sau extinderea spațiului de învățare către curtea școlii, parc sau casă și includerea membrilor familiei în procesul de învățare", au precizat reprezentanții ISJ Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8655 secunde