Drama educației românești:

"Ce vor nenorociții ăștia să facă din copiii noștri?"

6506
21

Articole de la același autor

Așa cum prevedeam: la ministru nou - legi noi! Zilele trecute, ministrul Educației, Adrian Curaj, și-a anunțat intenția de a modifica manualele pentru învățământul preuniversitar pe anul 2017, prin organizarea unei tabere de vară, la care să participe, cu opinii, profesori și elevi. 


"O să vedeți că în zona de predictibilitate suntem în situația de a avea, după un efort destul de lung, rezultate pentru noul cadru curricular clasa a V-a, clasa a IX-a, dar vom veni cu diferențe anul acesta. O să vă spun pe scurt despre ce este vorba: manualele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Sigur, vor fi consultări până atunci, publice, dar vom avea, permiteți să folosesc un termen în engleză - summer camp - și curricula, manualele vor fi pilotate cu beneficiarii, cu tot cu tineri, copii, care, împreună cu profesorii, care vor livra conținutul, cu clase, astfel încât să înțelegem și reacția celor care sunt beneficiarii manualelor", a precizat Adrian Curaj, într-o conferință de presă. 


"Mulțumesc pentru haosul și idioțenia din învățământ!" 
Zilele trecute, articolul intitulat "Dezastrul din învățământ începe chiar din clasa I" a suscitat interesul a mii de cititori, chiar din țară, care au postat zeci de comentarii. Într-unul dintre acestea, se afirmă: "Sunt de părere că manualele sunt prea amestecate și prea sofisticate, în termeni pe care un copil de 7-8 ani nu îi înțelege. Spre exemplu, la clasele I și a II-a, manualul de matematică și exploatarea mediului, dar și abecedarul și comunicarea de clasa a II-a sunt total nepotrivite pentru ei. Abece-darul este total diferit de cel din 1992, când eram eu clasa I, Comunicarea de a II-a conține geografie și botanică. DOAMNE IARTĂ, CE VOR NENOROCIȚII ĂȘTIA SĂ FACĂ DIN COPIII NOȘTRI? Caligrafie nu se face nici la clasa 0, nici la I, cum să nu avem analfabeți, când avem analfabeți la conducere? Aaa, și la manualul de comunicare se face și gramatică, atât timp cât ei nu știu să țină un stilou în mână. Mulțumesc statului român pentru marea idioțenie și haosul făcut în învățământ!". 


"Într-un manual, cinci materii" 
O altă cititoare propune o pa-ralelă între ce au fost și ce au ajuns manualele: "O mare prostie în-vățământul după anii 2000. Și-au bătut joc de copii cum au știut ei mai bine. Este un haos total în manualele de clasa I și a II-a. Cei care ar trebui să îi formeze pe copiii noștri pentru viață nu au răbdare și timp pentru caligrafie și explicații pentru a înțelege ce li se predă. În manualele de matematică și exploatarea mediului au câte cinci materii - fizică, chimie, geografie, biologie, botanică, clasica matematică, iar comunicarea are geografie și gramatică la clasa a II-a. Oare s-au întrebat cei ce au făcut manualul dacă acel copil de clasa I sau a II-a știe să scrie corect cu stiloul și dacă realizează dicția corectă? Ce dacă au 8 ani… sunt studenți la Oxford? Hai să fim serioși, cei care ați prins manualele din anii ’90-’96 vreau să faceți o comparație cum ne-am descurcat noi cu acele manuale și cum sunt manua-lele din 2000 ale copiilor noștri. Din ’96, au introdus manualele alternative și ma-rea bulversare cu Fb-urile". 


"Elevi care nu-și doresc să învețe" 
Un alt cadru didactic din țară ne povestește concret: "Când am intrat în învățământ, la treapta I, nu știau să scrie, să citească, nici tabla înmulțirii, eram stupefiată, nu-mi venea să cred și... am lăsat 40 de corigenți, iar colegele râdeau de mine că mă vor chema din concediu ca să-i trec. Acum se văd urmările, generații întregi promovate pe nedrept! Am spus-o și o spun mereu, învățământul românesc trebuie schimbat RADICAL! În ZADAR învățătorii se chinuiesc să ducă la capăt generații de elevi care nu-și DORESC să învețe, «ajung să promoveze în clasa a II-a fără să știe să scrie». HIBA este veche. Răul trebuie tăiat de la rădăcină, fiindcă învățământul românesc a rămas pe modelul sovietic de «învățământ de MASĂ» (de cantitate, nu de calitate), de memorare mecanică, numai pentru a lua note mari și/sau a promova clasa. Am un dinte împotriva sistemului de învățământ românesc, încă din clasa I (1952), fiind un sistem de educație coercitiv, nu se bazează pe creativitate, competitivitate, colaborare, cooperare... «ocupația sovietică a schimbat fundamental sistemul de învățământ românesc, rotindu-l de la un sistem liberal, de inspirație franceză, la un sistem educațional de tip stalinist». Mult și de proastă calitate, în loc de puțin și BUN!". 


Și am putea continua în aceeași notă cu comentariile care dovedesc că nu numai copiii, dar și părinții și chiar profesorii au obosit să aștepte o limpezire a haosului în care a fost băgat învățământul românesc. 


Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
consuela
11 decembrie 2015
Ne distrug copiii!

Este intr-adevar o mare tortura pentru elevii de clasa I si a II-a. Pur si simplu este o aglomerare de cunostinte din toate materiile intr-o singura carte. Nu mai inteleg nimic din ceea ce fac si ajung sa invete unele chestii mecanic. Daca-i intrebi a 2-a zi, nu mai stiu nimic. Programa e facuta ca pentru copii minune care merg direct la facultate! Asa vreti Domnule Ministru sa evitati abandonul scolar si analfabetismul in Romania?Ar fi mai bine sa va consultati cu dascalii experimentati si dedicati meseriei si o sa vedeti ca va vor indruma catre schimbarea programei scolare cu alta mai eficace si conforma varstei elevilor si cu capacitatea lor de asimilare a cunostintelor. Nu toti sunt copii precoci!

oarecare
11 decembrie 2015
manuale

Manualele sunt orientative, programa este obligatorie. Rolul invatatorului este sa adapteze continutul la specificul clasei. Ca multe manuale sunt discutabile este o realitate.

Răspuns la: Ne distrug copiii!
Adăugat de : consuela, 11 decembrie 2015
Este intr-adevar o mare tortura pentru elevii de clasa I si a II-a. Pur si simplu este o aglomerare de cunostinte din toate materiile intr-o singura...
vasile
11 decembrie 2015
ne distrugeti copiii

Pai daca ei cred ca asa au reformat sistemul si cum.la scolile de fitze.se comanda zeci de culegeri .ca sa lucram noi acasa cu ele.si noi habar n avem..ne uitam la unele chestii..pai noi faceam asa ceva la clasa?metode de rezolvare a problemelor..termen necunoscut la clasa pregatitoare..

Radu
11 decembrie 2015
Analfabeti cu diplome

Nimeni nu mai intelege acest sistem haotic si facut de niste analfabeti.Ne minunam pe zi ce trece cum si cata imbecilitate este in invatamant.De ce mama d...u nu ne intoarcem la un manual pentru fiecare materie,un manual cum era inainte si atunci vom putea evalua din nou fiecare copil si profesor,de 30 de ani acelasi cretinism dus la extrema ,manuale,culegeri la manuale,caiete de lucru pentru manuale si tot asa.Interesul e sa fie mult si prost ca sa fim condusi ca niste vite la abator.Asta se urmareste de atatia ani si totul este dictat de smecherii din Bruxel sau cine stie din ce tara cu interese pentru o masa de 18 milioane care trebuie sa se supuna unor experiente de tot felul,de la pasta colgate pana la medicamente experimentale pe pielea celor din Romania sau mai bine zis Africa Alba.

probleme
11 decembrie 2015
la clasa pregatitoare

ai sa razi, dar copiii sunt din ce in ce mai inteligenti, chiar se descurca la multe lucruri despre care noi habar n-aveam cand eram de varsta lor! Vezi cum folosesc computerul telefonul mibil sau tableta, de la varste destul de fragede! Nu cred ca invatatoarea le spune; "Copii, azi vom invata sa rezolvam probleme cu termen necunoscut'! La varsta prescolara, cam totul se face intuitiv, de la concret la abstract, adica cu desene, obiecte, imagini, etc. Abia dupa aceea se transforma totul in cifre. Ca manualele nu sunt toate OK, de acord! Mai e mult de lucrat si de schimbat la ele.

Răspuns la: ne distrugeti copiii
Adăugat de : vasile, 11 decembrie 2015
Pai daca ei cred ca asa au reformat sistemul si cum.la scolile de fitze.se comanda zeci de culegeri .ca sa lucram noi acasa cu ele.si noi habar n...
Dorel
11 decembrie 2015
Analfabeți cu diplome 2

Radule ai dreptate, au luat diplome cu șpagă și relații. Cei de la Bruxelles nu au nici-o legătură cu învățământul dezastruos din Romania. Românu' are o vorbă : "d-zeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă". Cei de la Bruxelles eventual îți recomandă, dar nu te și obligă. Noi singuri ne furăm căciula unul-altuia. Democrația și capitalismul de cumetrie a dat posibilitatea prostimii să iasă în față.

Răspuns la: Analfabeti cu diplome
Adăugat de : Radu, 11 decembrie 2015
Nimeni nu mai intelege acest sistem haotic si facut de niste analfabeti.Ne minunam pe zi ce trece cum si cata imbecilitate este in invatamant.De ce...
adevar
11 decembrie 2015
adevar

Invatamantul roman = droguri = trafic de femei = hotie = amenintari =

adevar
11 decembrie 2015
adevar

Romani doar fura .nu au nevoie de scoala.

adevar
11 decembrie 2015
adevar

Vrem sa nu mai intrati la noi in republica . mergeti sa furati in alta republica

adevar
11 decembrie 2015
adevar

Romania tu nu ai invatamant.ai doar furturi si trafic de femei

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5608 secunde