Ce universități participă la proiectul cultural al ovidienilor

344
În perioada 13-16 octombrie, la Universitatea "Ovidius" din Constanța, va avea loc cea de-a doua întâlnire de lucru din cadrul proiectului "Rețeaua universitară transfrontalieră pentru comunicare interculturală" - "Cross-Border University Network for Intercultural Communication".

În cadrul întâlnirii, vor fi susținute prelegeri pe subiecte de interes, cum ar fi "Realizarea programei de învățământ pentru comunicare interculturală. Experiența Universității din München" și "Istoria și dezvoltarea comunicării interculturale", prezentate de Iuliana Roth, din München. Conf. univ. dr. Ana Maria Munteanu va prezenta tema "Un portret artistic, Felicia Șerbănescu sau despre spațiul regional în dansul contemporan european".

De asemenea, programul întâlnirii include o serie de evenimente culturale, printre care amintim: o expoziție de pictură română și bulgară, lansarea volumului "Prada", autor Gheorghi Grozdev, un moment muzical susținut de baritonul Ion Ardelean și pianista Gabriela Oprea și un monospectacol de pantomimă, Teatrul 199 din Sofia.

Proiectul "Rețeaua universitară transfrontalieră pentru comunicare interculturală" are o durată totală de 18 luni și implică o cooperare interuniversitară de amploare. Din România, participă Universitatea "Ovidius" din Constanța și Universitatea din Craiova, în timp ce, din Bulgaria, participă Universitatea "Sf. Chiril și Sf. Metodie" din Veliko-Târnovo (partener principal), Universitatea "Angel Kanchev" din Ruse și Institutul "Elias Canetti" din Ruse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5558 secunde