Ce tradiții și obiceiuri există de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

289
Ce tradiții și obiceiuri există  de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil - cetraditii-1541609371.jpg

Articole de la același autor

În data de 8 noiembrie, îi cinstim, în fiecare an, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Imaginea acestora a fost transpusă în foarte multe icoane, una dintre acestea aflându-se la Muzeul de Artă Populară din Constanța.

Aceasta este realizată în vestitul centru de iconari de la Mărginimea Sibiului, în secolul al XIX-lea, și poate fi admirată în expoziția permanentă a instituției de cultură.

"Icoana cu ramă pictată în tonuri de brun și verde îi înfățișează pe cei doi arhangheli stând în picioare. Pe fundalul albastru ce semnifică norii, se profilează chipuri înaripate de îngeri. Sfântul Arhanghel Mihail ține într-o mână o sabie, care simbolizează calitatea sa de conducător al oștilor cerești, iar Sfântul Arhanghel Gavriil poartă în mână flori de crin alb, care fac trimitere la momentul în care i-a adus Fecioarei Maria vestea cea mare a Nașterii Mântuitorului. În cealaltă mână, fiecare arhanghel ține globul pământesc. Deasupra lor, în plan central, apare Iisus Hristos, pe norii Slavei, binecuvântând cu ambele mâini", a declarat directorul muzeului, Maria Magiru.

Aceasta a mai spus că, în tradiția populară, se zice că pe 8 noiembrie este "vara arhanghelilor", iar între acest praznic și Crăciun se spune că ar mai trebui să fie câteva zile senine și călduroase, numite "vara iernii". În același timp, se mai crede că în această zi, Sfântul Arhanghel Mihail începe să slobozească treptat gerul iernii. Tot în această zi se fac pomeni și se aprind lumânări, pentru cei în viață, dar și pentru cei morți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4685 secunde