Ce spune șeful Inspectoratului Școlar Constanța despre situația de la Bacalaureat

698
Ce spune șeful Inspectoratului Școlar Constanța despre situația de la Bacalaureat - fondmihaisorinjpegsursamangaliat-1593620212.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, asistăm la o situație care se tot repetă: foarte mulți liceeni pică examenul de Bacalaureat, în vară, și foarte puțini dintre ei reușesc să-l promoveze, cu chiu, cu vai, în cea de-a doua sesiune.

Și anul acesta, la fel ca și în 2019, examenul de Bacalaureat a fost un fiasco, și nu doar în județul Constanța, ci la nivelul întregii țări. Spunem asta prin prisma rezultatelor, evident, pentru că pe linie organizatorică, totul s-a desfășurat exact așa cum trebuia, având în vedere situația specială în care ne aflăm. Practic, la acest moment, rata de promovabilitate la Bac, la nivel național este de 62,9%, iar la Constanța, 67,23%. Așadar, afișarea rezultatelor la prima sesiune din acest an a Bacalaureatului a adus vești proaste pentru mulți dintre absolvenții de liceu din județul nostru.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța, în sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 3.293 de candidați, dintr-un total de 5.775 de candidați prezenți. Precizăm că 317 (5,2%) dintre candidați au absentat, iar șapte dintre ei au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Din păcate, aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Având în vedere procentul de promovabilitate, l-am întrebat pe șeful ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai ce părere are despre nivelul de pregătire al elevilor din județul nostru și ce se poate face pe viitor.

"Așteptăm să vedem ce se va întâmpla și la contestații, pentru că nu avem, încă, o situație finală. Evident, anul acesta am avut o situație aparte, specială. Probabil s-a simțit și faptul că am avut în cel de-al doilea semestru activitățile online și poate că unii elevi nu au reușit să țină pasul și cu recapitulările. Totuși, materia din semestrul II a fost eliminată, deci, în mod normal, ar fi trebuit să facă față, fără discuție, examenelor. Vom vedea, însă, ce se va întâmpla după contestații. Eu mă gândesc că vom mai crește, procentual, așa cum s-a întâmplat și la Evaluarea Națională. Mai departe, vom identifica unde avem unități de învățământ cu promovabilitate scăzută și vom insista începând cu anul școlar viitor cu activități de pregătire, mai ales în acele unități de învățământ. De asemenea, vom solicita o monitorizare foarte atentă a pregătirii cu elevii", a declarat, inspectorul școlar general, pentru "Cuget Liber".

Reamintim că rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate în cursul zilei 30 iunie, iar tinerii care nu au fost mulțumiți de notele obținute și-au putut depune contestațiile, până ieri, la prânz. În cazul acestora, rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5539 secunde