€ 4.6571
£ 5.1648
$ 4.0846

Ce spune ministrul Educației despre un posibil bacalaureat diferențiat

Ştire online publicată Sâmbătă, 13 Mai 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat, recent, că nu crede că este oportună reformarea metodologiei de acces a elevilor în învățământul liceal, subiect aflat în dezbatere publică în ultima perioadă.


„Așa cum este organizată evaluarea (națională - n.r.) în momentul de față, corespunde și se racordează foarte bine cu sistemul românesc de învățământ. Noi avem obligativitatea învățământului până în clasa a X-a, iar dacă introduci un examen de admitere... nu este necesar. Evaluarea națională este un examen care ne permite să repartizăm elevii în ciclul următor”, a spus Pavel Năstase.


Ministrul a fost întrebat și dacă are în vedere introducerea bacalaureatului diferențiat, în funcție de specializările urmate de elevi în liceu.


„Mă gândesc la orice măsură, inclusiv la această măsură, care să aducă sistemul de învățământ românesc într-o stare de normalitate. Să avem flexibilitatea necesară și cu această descentralizare, copiii să vină cu plăcere la școală, să avem manuale care evident să aibă la bază programe școlare corespunzătoare, nu foarte stufoase, care să plece de la competențe, și nu de la anumite disipline sau conținuturi pe care le cunosc unii sau ații care lucrează în Învățământ”, a spus Năstase.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8129 secunde