Ce slujbe sunt oficiate în cea de-a treia săptămână a Postului Mare

220
Ce slujbe sunt oficiate în cea de-a treia săptămână a Postului Mare - ceslujbe-1584461453.jpg

Articole de la același autor

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia, mâine, 19 martie, de la ora 17.00, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la parohia Eforie Sud II, cu hramul "Schimbarea la Față și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil".

Astfel, cu câteva zile înainte de Buna-Vestire, sărbătorită pe 25 martie, credincioșii vor putea cinsti copia icoanei Maica Domnului Grabnic Ajutătoare, aflată în permanență în biserică. Săptămâna aceasta, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica a treia din Postul Mare, a Sfintei Cruci. Această duminică a fost atestată documentar la Constantinopol, în secolul al VIII-lea.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului spun că duminica Sfintei Cruci are rolul de a ne întări duhovnicește în lupta cu propriile patimi, avându-l ca exemplu pe Iisus Hristos care, nevinovat fiind, a pătimit pe Cruce.

"Așezarea în mijlocul Postului simbolizează pomul vieții din mijlocul Raiului, căci, pentru creștini, Crucea este dătătoare de viață duhovnicească", au precizat aceștia.

Cu acest prilej, de la ora 9.00, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie în exteriorul Catedralei Arhiepiscopale "Sfinții Apostoli Petru și Pavel". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4209 secunde