Ce se întâmplă cu salariile dascălilor? Sindicatele din învățământ au primit… promisiuni

902
15
Ce se întâmplă cu salariile dascălilor? Sindicatele din învățământ au primit… promisiuni - profesoridascali-1467046800.jpg

Articole recomandate

Sindicaliștii din Educație au fost ieri la discuții la Guvern, unde s-a stabilit o întâlnire ulterioară pentru negocieri legate de legea salarizării, a explicat, pentru Mediafax, Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).


Vicepremierul Vasile Dîncu le-a promis unor lideri sindicali din educație că noua lege de salarizare a bugetarilor va fi înaintată Parlamentului în această toamnă și că unele revendicări vor fi rezolvate prin aplicarea OUG 20/2016 privind corecțiile salariale din sectorul bugetar.


O delegație compusă din lideri sindicali ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ(FSLI), Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași și Sindicatului Liber din Învățământ Bacău, a avut o discuție cu viceprim-ministrul Vasile Dâncu, ca urmare a situației din cele trei județe (Suceava, Iași, Bacău) în care există un procent semnificativ de membri de sindicat care au anunțat public că doresc să se retragă de la examenele naționale din această vară, informează Guvernul.


"În cadrul discuțiilor s-au abordat probleme generate de intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență 20/2016, dar și alte probleme specifice sistemului educațional, inclusiv cele privind elaborarea unui proiect de lege a salarizării în sistemul bugetar. Viceprim-ministrul Vasile Dîncu s-a angajat că, în perioada imediat următoare, vor începe discuțiile privind o nouă lege de salarizare a bugetarilor, care să fie înaintată Parlamentului, spre dezbatere și aprobare, în această toamnă. De asemenea, a promis că se vor găsi soluții pentru rezolvarea problemelor în materia salarizării personalului din învățământ, decurgând din aplicarea OUG 20/2016, inclusiv prin normele metodologice de aplicare a acesteia", se arată în comunicatul Guvernului.


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Jooos, stan!
28 iunie 2016
Joos, stan!

Dar cu stan ce se mai intampla? Ne-o mai tineti mult pe cap? Vreti sa vedeti, draga isj, cine cedeaza primul, asa-i?! stan este atat de deosebita prin tot ce ne face, incat va ganditi ca, in situatia in care ati renunta la ea, nu ati mai avea ocazia sa vedeti oameni batjocoriti in halul in care suntem noi, asa-i?!

promisiuni
28 iunie 2016
concurs directori de scoli?

pe la inceputul lui februarie a.c. inspectoratul promitea organizarea concursului ptr ocuparea posturilor de directori! S-a tinut cumva concursul si nu stim noi?

Lasati isj-ul in pace!
28 iunie 2016
Fraierilor!

Nu le mai tulburati linistea celor de la isj. Concursul important era cel ptr inspector general adjunct. Acum echipa este completa, s-au ocupat si cele doua functii ramase, deci treaba e buna. Directorii vor fi numiti ca si pana acum, concursul poate sa mai astepte. Mai vreti ceva? Fraierilor!

Jooos, stan!
28 iunie 2016
Joos, stan!

Nu-i mai tulburati linistea lu' tovarasa! Si asa sta intotdeauna cu sufletul la gura cand aude ca vin cei din isj in scoala! Lasati-o sa isi vada de treaba in 28! Ce concurs de director?! Pentru cine?! Sa ne ramana wc-urile nespalate?! Sa nu ne mai dea nimeni sanctiuni?!

Jooos, stan!
28 iunie 2016
Joos, stan!

Cu salariile dascalilor de la 28 se intampla dupa cum urmeaza: stan cauta orice si, daca nu gaseste, inventeaza o abatere disciplinara. Incepe cu cele care ii stau pe vecie in gat, dar, oricum, nu scapa nimeni. Apoi, se face o comisie de disciplina cu ghioceii din scoala, se da un raport favorabil pentru o decizie de sanctionare si tzac-pac, se scade salariul cu 10- 15 % pe cateva luni bune. Deci, la 28, salariile imense din invatamant sunt scazute de stan confrom legii....lui stan! Bun venit in club doritorilor de catedra la 28!

"frumusetili si tinerelili"
28 iunie 2016
de ele...

45 Lu' Stan i s-a botit rau fata de atata rautate si venin. S-a botit inainte de vreme de grija minciunilor si manevrelor, e si asta un stres. Aveti o treba cu varsta... ii tot trageti cu asta... Hai, ca nu mai sunteti niste tinerele... si daca compari gradul de parsivitate pe care-l aveti sunteti mai mult decat octogenare, curvite rau. Scuze pentru limbaj, dar vi se potriveste al dracului de bine. In alta ordine de idei, multe dintre noi arata mai bine decat voi la varsta pe care o avem cu toate ridurile pa care le sesizati voi. Demnitatea, omenia, frumusetea sufleteasaca te implinesc si sigur, in asamblu, te fac sa arati bine in detrimentul unei anumite varste. Pe cand voi, fetelor, curimana si nespalata de Popa si cutra si ascutita plina de coji de Stan v-ati otravit suflete alea chinuite si sunteti deja imbatrinite si schimonosite din cauza caracterelor infecte pe care le aveti.

Necunoscator
28 iunie 2016
Mai vreti si salarii? Pentru ce?

Zicea un cunoscător, sa zic asa, pe un alt forum, ca la evaluare nu se pot face smecherii asa ușor. Iar eu eram perfect de acord, fără sa știu, în prostia mea, cine este președintele comisiei de evaluare și cine face parte din comisie. Dar am aflat componenta comisiei la scoala 28 și am rămas fără cuvinte. Director adjunct Popa(fosta Dimitriev) președinte comisie și om de nădejde a directoarei Stan. Cum dracului va imaginați ca președintele comisiei, profesor de limba romana nu poate înlocui lucrarea unui elev, dacă vrea?! Și este vreun prost de la 28 care sa creadă ca nu vrea? Pardon! Ca nu a vrut? Pentru ca faptul s-a consumat! O sa vedeti! Și la matematica, ca tot e mâine, cine credeți ca este în comisie? De profesorul de matematica Ahtamon ați auzit?! Știați ca a fost dirigintele odraslei directoarei?! Ce coincidenta! Și se mai mira cadrele didactice ca nu sunt respectate, ca nu sunt plătite corespunzator... pai pentru ce? La fel ca și în sănătate, un sistem bolnav și putred, incapabil sa se auto... orice! Iata de ce părinții nu rezonează cu cadrele didactice, corupte prin faptul ca știu dar nu vorbesc! Fie de frica, fie din prostie, fie din comoditate, fie din... Mai contează? Iar ISJ-ul, Ministerul, Primăria, niște instituții impotente, putrede, santajabile și asa mai departe. Am convingerea ca dacă s-ar analiza lucrările de la evaluarea națională ale unor elevi de la 28 ( Ceti, Goane, Șerban, Seucea și mai nou Stan, și poate multi alții, cine știe ce s-ar constata! Dar pe cine mai interesează asa ceva intr-o societate bolnava, corupta și putreda pana în măduva oaselor?! Poate pe Kovesii! Dacă am avea o suta ca dansa... alta ar fi situația! Cum zicea alt forumist, speranța a murit nu numai la 28, ci în tot sistemul de învățământ, mai ales cu un ministru tehnocrat "curajos"! Deci, pentru ce vreți salarii domnilor profesori? Ieșiți la curățenie în ograda proprie, mai întâi! Apoi, indreptati-va coloana vertebrala! Și veți vedea ca toate vor veni de la sine! Succes!

monitorizare?
28 iunie 2016
stan e protejata

La scoala 28 profesorii (cel putin o parte dintre ei) se lupta in zadar de 4 ani sa dovedeasca toate aceste nedreptati, falsuirile, abuzurile, frauda! Si? Ce s-a intamplat sau ce se intampla? Scoala este monitorizata, dar se pare ca aceasta actiune are de fapt rolul de a le proteja pe directoare, si nu de a opri aceste mizerii! Stan le rade tuturor in nas tocmai ptr ca beneficiaza de aceasta protectie! Nu vedeti ca urla toata lumea ca la 28 se intampla magarii si inspectoratul doarme? Mai grav este ca si ministerul doarme! Aici, la scoala 28, cu toate ilegalitatile dovedite negru pe alb, suntem lasati de izbeliste, suntem sub papucul lui stan si al acolitilor ei! In scoala se stie foarte bine ce se intampla de atata timp, dar cu 7 flori nu se face primavara!!!! Treziti-va parinti, profesori, inspectori! De ce ne batem joc de copiii nostri? Asta le aratam, asta ii invatam? Cum sa minte si sa fure? Rusineeeee!

ce facem?
28 iunie 2016
sistemul este putred!

Parintii ar fi trebuit sa ceara comisie de supraveghere de la minister daca aveau suspiciuni privind o eventuala fraudare a examenului la sc.28! Acum e mult prea tarziu! Parintii reprezinta o forta mult mai mare decat amaratele de cadre didactice care daca deschid gura li se spune ca vor sa fie directori in locul lui stan sau popa, sau ca au ceva PERSONAL cu ele! Cadrele didactice care au spus adevarul au fost mintite, blamate, haituite! Li s-a pus pumnul in gura! Sa nu le acuze nimeni ca n-au vrut sa faca ceva, ca nu s-au luptat cu stan si cu gasca ei! Au facut-o, dar sistemul e prea putred, aici aveti dreptate! Scoala 28 are directorii pe care ii merita, ptr ca cei mai multi tac si inghit. Asa o fi peste tot?

Schimbam titulatura ISj
28 iunie 2016
ISJ sa se numeasca Inspectoratul Scolar Stan Mihaela! De acord, dragi cititori?!

Se vede clar, buboiul la 28 este pe cale sa se sparga!!! Sunt mult prea multe ilegalitati ale lui stan, s-au dat nume concrete, s-au divulgat fapte penale, cadrele didactice si-au asumat toate riscurile cand au dezvaluit tratamentul abuziv, discretionar, unilateral si la limita legii al managementului defectuos al acestei inse, au aparut in presa destule articole, in care s-au punctat clar multe dintre abuzurile lui stan, dimitriev si comisia de disciplina!!!! Ce mai trebuie, draga isj, ca sa iti dai seama ca te faci partinitor, complice la toate ilegalitatile lui stan? De ce te incapatanezi sa ne demonstrezi ca noi, cei care reclamam de mult timp abuzurile din 28, si care devenim din ce in ce mai multi, suntem prosti?! De ce nu ai macar decenta, draga isj, care nu contenesti sa o tii pe stan la suprafata, sfidand absurdul, chiar, sa nu ne mai jignesti cu tupeul tau, cu neobrazarea ta de a arata cu degetul spre noi, de fiecare data cand strigam in public, in consilii si in orice alta situatie, infinita serie de abuzuri la care stan ne supune?! Te faci la fel de vinovat ca stan, draga isj, pentru tirania pe care stan a reusit s-o instaureze in 28, intrucat fara voia ta, abuzurile lui stan ar fi fost reprimate din scurt, de la primul si cel mai mic semnal din partea oricareia dintre noi!!! Un lucru este cert: toate facute de stan noua, cadre didactice, parinti si elevi din 28, se intampla cu sprijinul tau direct si declarat deschis, draga isj, in frunte cu fostul si actualul inspector general! Te intereseaza cat te apreciem pentru dispretul pe care ni-l arati de 4 ani incoace, de cand stan se joaca cu scoala si cu noi toti, ca si cum am fi jucariile ei?! Deloc, te dispretuim total pentru dispretul pe care-l ai pentru noi, pentru scoala 28 si, de ce nu, pentru tot actul educativ, in general!!!

Răspuns la: Mai vreti si salarii? Pentru ce?
Adăugat de : Necunoscator, 28 iunie 2016
Zicea un cunoscător, sa zic asa, pe un alt forum, ca la evaluare nu se pot face smecherii asa ușor. Iar eu eram perfect de acord, fără sa știu...
15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4417 secunde