Ce riscă cei șapte elevi eliminați din Bacalaureat

247
Ce riscă cei șapte elevi eliminați din Bacalaureat - ceriscaceisapte-1435943752.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 3 iulie, 5.634 de absolvenți au susținut ultima probă din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, cea la alegere a profilului (Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie).

Patru candidați din centrele de examen Liceul Teoretic "Decebal", Liceul Teoretic "N. Bălcescu" din Medgidia, Colegiul Economic din Mangalia și Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă au fost eliminați pentru fraudă și tentative de fraudă - ciorne ale altor candidați, însemnări, notițe. Lor li se adaugă ceilalți trei candidați eliminați la anterioarele două probe scrise. Aceștia au fost declarați "eliminați din examen", fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor și probele scrise, au primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut cel puțin media 6 la probele scrise susținute.

Conform calendarului, pe data de 7 iulie, până la ora 16, se vor afișa primele rezultate (înainte de contestații). În aceeași zi, la centrul de examen vor putea fi depuse contestațiile, care urmează să fie rezolvate în intervalul 8-9 iulie. Pe 10 iulie, vor fi făcute publice rezultatele finale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4235 secunde