Ce profesori pot participa la concursuri pentru gradațiile de merit

364
Ce profesori pot participa la concursuri pentru gradațiile de merit - gradatiimerit-1451317817.jpg

Articole de la același autor

Cadrele didactice cu rezultate deosebite vor avea parte și în 2016 de gradații de merit. Conform programului de acordare a distincțiilor, publicat de Ministerul Educației, dosarele pot fi depuse în luna martie, iar rezultatele finale vor fi afișate în luna mai.


Criteriile pentru acordarea gradației de merit în anul 2016 vizează o nouă formulă de calcul a numărului maxim de gradații. Astfel, inspectoratul școlar evaluează activitatea candidaților înscriși pentru acordarea gradației de merit, inclusă în raportul de autoevaluare, susținută prin documente doveditoare, din perioada 


1 septembrie 2010 - 31 august 2015. Fișa în baza căreia se realizează (auto)evaluarea se elaborează, ținându-se seama de criteriile generale care trebuie îndeplinite de candidat, de către inspectoratul școlar, respectiv de către Ministerul Educației și Cercetării Știin-țifice pentru personalul didactic de predare și de conducere din învățământul sportiv integrat și suplimentar, palatele și cluburile copiilor, cu consultarea organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar, semnatare ale contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate învă-țământ preuniversitar.


Gradația de merit reprezintă 25 la sută din salariul de bază și se acordă pe o perioadă de cinci ani, începând cu data de 1 septembrie 2016. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5865 secunde