Ce preferați în acest week-end: operă, comedie sau păpuși

200
Ce preferați în acest week-end: operă, comedie sau păpuși - aidafond-1366985196.jpg
Festivalul "Giuseppe Verdi", evenimentul prin care Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța și-a dorit să marcheze în luna aprilie cei 200 de ani de la nașterea celebrului compozitor italian, se încheie duminică.

La ultimul act al unei manifestări care s-a bucurat de un interes neașteptat din partea melomanilor constănțeni, dornici să se destindă cât mai departe de televizoare, își vor da concursul soliști invitați din București, Brașov și Timișoara.

Așadar, duminică, 28 aprilie, de la ora 19, vor da viață personajelor celebrei creații verdiene "Aida" Ala Cheptini (București), Virgil Profeanu (București), Asineta Răducan (Brașov), Dan Patacă (Timișoara), Octavian Vlaicu (Timișoara), Constantin Acsinte, Elena Rotari și Doru Iftene. La pupitrul orchestrei simfonice a teatrului se va afla maestrul dirijor Radu Ciorei.

Dincolo de ariile celebre ale "Aidei" este o frumoasă poveste. Bazată pe un libret scris de Antonio Ghislanzoni, opera "Aida" a fost compusă pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo și pentru sărbătorile legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Deși are acest caracter ocazional, lucrarea constituie o adevărată cotitură în creația lui Verdi. Prin înfruntarea caracterelor, forța pasiunii și expresivitatea muzicii, "Aida" este o autentică dramă romantică. Această operă reprezintă nu numai una dintre cele mai importante lucrări ale lui Verdi, ci și o culme a genului de operă în general. După premiera de la Cairo, adevăratul triumf, care lansează lucrarea în lumea operei, este premiera italiană.

Biletele au prețul de 15 lei, la balcon și 25 de lei, în sală.

Constănțenii care preferă comedia vor putea opta pentru spectacolele Teatrului de Stat, programate în acest sfârșit de săptămână. Astfel, sâmbătă, de la ora 19, pe scena Teatrului de Stat Constanța, va fi prezentată piesa "Omul, bestia și virtutea", de Luigi Pirandello, având regia și ilustrația muzicală semnate de Bogdan Caragea. Din distribuție fac parte: Adrian Dumitrescu, Liviu Manolache, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu, Florentin Roman, David Ionescu, Cosmin Mihale, Luiza Sarivan, Cristina Oprean, Luiza Martinescu Toma și Bogdan Caragea.

O altă alegere cât se poate de potrivită pentru o seară de weekend este comedia "Desculț în parc", de Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache. În spectacol vor putea fi urmăriți, duminică, de la ora 19.00, actorii: Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Prețul biletelor este de 25 de lei, acestea putându-se procura de la agenția teatrului.

Pentru cei mici, Teatrul pentru Copii și Tineret a pregătit duminică, 28 aprilie, de la ora 11, un spectacol interactiv în regia Anetei Forna Christu - "Călătorie cu surprize". Cei mici vor afla cum un geamantan vechi inspiră un actor să devină magician. Cu ajutorul unei formule magice oferite de înșiși spectatorii prezenți, se naște o călătorie plină de surprize în minunata lume a fanteziei. Ursuleți, căluți, purcei, maimuțe, ciori și iezi etc. sunt însoțiți de spectatori în mod direct. Un spectacol interactiv realizat în colectiv, oferă cu generozitate spectatorilor posibilitatea de a deveni ei înșiși actori și de a se simți foarte importanți în creația artistică oferită de Teatrul de Copii și Tineret Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : Spectacole pentru copii
Vineri, 19 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : Spectacol de teatru la Harlequin
Pagina a fost generata in 1.2854 secunde