Ce poate fi "mai drăguț decît dostoievski"?

184

Articole de la același autor

La venerabila vârstă de 86 de ani, Nora Iuga își lansează vineri, 1 septembrie, împreună cu Angela Baciu, o nouă carte. Evenimentul va avea loc vineri, începând cu ora 18.00, la Librăria Cărturești Constanța din City Park Mall. Lucrarea se intitulează "mai drăguț decît dostoievski" și va fi prezentată de Anastasia Dumitru și Ovidiu Dunăreanu.


În "mai drăguț decît dostoievski", autoarele poartă un dialog într-un ritm alert, colocvial, abundând în calambururi (jocuri de cuvinte), satiră politică, observații cotidiene, referiri la lecturi, la lumea artistică, la evenimente de senzație cu coloratură locală.
 
Cartea este împărțită în 25 de tablouri scurte, în care se urmărește foarte subtil firul unei povești sentimentale: două femei așteaptă sosirea unui bărbat iubit, mister T., care trebuie să se întoarcă la ele încununat de glorie de la vânătoarea de lei. Fiecare tablou se încheie cu intervenția Corului Antic. Limbajul folosit face multiple referiri la expresiile și ticurile verbale folosite azi în exces. De asemenea, volumul are o accentuată tentă dadaistă, putând fi considerat un demers îndrăzneț de reînviere a avangardei.


Angela Baciu s-a născut pe 14 martie 1970. Este poetă, prozatoare, publicistă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iași. A publicat până acum 16 cărți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Iulie 2016
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte post-mortem
Pagina a fost generata in 1.0029 secunde