Ce opțional li se propune elevilor constănțeni de clasa a III-a și-a IV-a

782
2
Ce opțional li se propune elevilor constănțeni de clasa a III-a și-a IV-a - iataceoptional-1392140560.jpg

Articole de la același autor

"De-a arhitectura în orașul meu" este o interesantă propunere pe care Inspectoratul Școlar Județean Constanța împreună cu Asociația "De-a Arhitectura" București  o lansează ca opțional în anul școlar viitor la clasele a III-a și a IV-a. 


În urmă cu doi ani, arhitectul Corina Croitoru punea bazele Asociației "De-a arhitectura" în Bu-curești, inițiativă având girul Ordinului Arhitecților din România, o asociație care promovează introducerea educației despre arhi-tectură și mediu construit în școli. "Se spune că arhitectura este o artă complexă, arta tuturor artelor, care ajută ca noțiunile de la alte materii să fie legate între ele și logice. Cursul nu își propune să îi determine pe copii să devină arhitecți, ci mai mult, să devină conștienți de orașul lor", declara arh. Croitoru. 


De loc din Constanța, absolventă a Școlii nr. 39 "Nicolae Tonitza", Corina Croitoru a semnat, ieri, cu ISJ Constanța un parteneriat novator. "Noi ducem, practic, arhitectura în școli pentru copiii de clasele a III-a și a IV-a. În acest an școlar, a fost ales ca opțional în 60 de clase în orașe precum București, Ti-mișoara, Arad, Sibiu, Sfântu Gheor-ghe, Brașov, Reghin. Pentru Constanța, vom încerca introducerea unui număr de 10 clase în care cursul, o oră săptămânal, să fie predat în colaborare arhitect-învățător, ulterior putând fi predat doar de învățător. La Constanța, vom începe cu Școala nr. 39, de care sunt legată sentimental. 


În fapt, voluntar, arhitectul predă copiilor, prin joc și experimente, folosindu-se de programa scrisă de noi în colaborare cu Facultatea de Științele pedagogiei din București. În final, elevii vor realiza o machetă a orașului ideal, pe care și-l imaginează ei și în care își pun toate visele și speranțele. Facem un apel la arhitecții din Constanța să se înscrie pentru a susține orele la clase, cât și cadrelor didactice, în urma unui training care durează două zile și în care primii învață noțiuni pedagogice, iar învățătoarele noțiuni de bază despre mediul construit", a declarat Corina Croitoru. 


Prof. dr. Răducu Popescu, inspector general, a mai adăugat: "Personal, în calitate de părinte, îmi doresc să se materializeze acest proiect, dar este totodată o dorință a unui mare număr de părinți care își susțin copiii în a deveni arhitecți. Cred cu tărie că școala are nevoie de aportul specialiștilor din toate domeniile. Acest prim pas pe care îl fac prin voluntariat arhitecții ar trebui urmat mai departe de către ingineri, medici, polițiști, expe-riențele reale pe care ei le trăiesc ar trebui transmise copiilor, acestea venind în completarea cunoștințelor teoretice". 


Și pentru că sigur părinții se vor întreba "Cât mai costă și asta?", arhitect Corina Croitoru îi asigură că acest opțional nu presupune nicio implicare financiară. Zilele acestea au început înscrierile pentru anul școlar viitor. 


Comentează știrea

Alexandru Popescu
12 februarie 2014
Intrebari

Cine va preda acest optional ? De unde atati specialisti? Iar asezam caruta in fata cailor!

nik
13 februarie 2014
Laudarosii

Informati corect oamenii! Nu ISJ lanseaza aceasta propunere! Asociatia a inaintat aceasta propunere, iar Raducu Laudarosul doreste sa culeaga laurii .

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Cum se recuperează cursurile suspendate
Pagina a fost generata in 1.6204 secunde