Mai multe ştiri online:

Ce nu a fost în stare Constanța, s-a făcut la Cumpăna. Campus la standarde occidentale pentru elevi

Ştire online publicată Marţi, 13 Septembrie 2016. Autor: Simona ANGHEL
Deschiderea festivă a noului an școlar 2016-2017 în localitatea Cumpăna a coincis cu inaugurarea unuia dintre cele mai moderne campusuri din România, în urma unei investiții din fonduri europene de aproximativ 8 milioane de euro, care va oferi șansa celor 600 de copii care vor învăța aici să studieze numai în regim de dimineață, așa cum ar trebui să fie tot sistemul educațional.


Prezentă și la momentul primelor săpături, în urmă cu patru ani, pentru temelia acestui campus, prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu s-a arătat ieri surprinsă de timpul scurt de construcție. „Îmi doresc din tot sufletul să nu construim numai clădiri, ci și caractere, prin educație. O felicit pe doamna primar pentru ambiția de a ridica acest campus”, a afirmat fostul ministru al Educației.
În discursul său inaugural, inimoasa primăriță Mariana Gîju a dezvăluit și o noutate: „Acest campus este destinat întregii zone, nu numai elevilor din Cumpăna. Și pentru că alimentația publică și turismul ar putea să nu fie pe placul tuturor elevilor, am vorbit cu rectorul Universității Maritime Constanța pentru înființarea unei clase de mecanică navală și astfel să extindem profilul liceului”, a spus edilul din Cumpăna.


Șapte autobuze la dispoziția elevilor


Amplasat la o distanță apreciabilă de centrul Cumpenei, campusul poate părea inaccesibil elevilor, tocmai de aceea Primăria și Consiliul Local Cumpăna pun la dispoziția elevilor mijloace de transport în fiecare dimineață, care vor pleca din zona Stadionului, din centru. Din zonele limitrofe Cumpenei și până în centru copiii vor veni cu microbuzele școlare. Vor exista șapte autocare care vor prelua elevii de la orele 7,15, 7,30, 7,45 și vor fi aduși până în Campus. Cursurile vor începe la ora 8 și se vor finaliza la ora 12, pentru clasa a IV-a, respectiv ora 13 pentru gimnaziu și liceu. În funcție de orarul copiilor, autobuzele vor fi la campus de unde vor fi preluați și duși înapoi în centru. 


Despre dotările noului campus ne-a vorbit directorul Daniela Cristea. „Avem 24 de săli de clasă, șase laboratoare, aici vor funcționa 31 de clase, iar în corpul liceului, din centrul Cumpenei au rămas 23 de clase, de la pregătitoare la clasa a III-a. Până acum noi funcționăm cu șapte clase pregătitoare în sălile de sport. Unitatea noastră de învățământ are 54 de clase, cu 28 de clase de la pregătitoare până la a IV-a, 22 clase de gimnaziu și patru clase de liceu. Pentru noi acest campus este un pas extraordinar în educația copiilor din Cumpăna. Părinții au venit și au vizitat noua clădire și sunt foarte încântați. Fiecare clasă va avea propria ei sală, iar astăzi îi întâmpinăm cu ghiozdane. Separat, există un corp care găzduiește laboratorul pentru liceenii care studiază turism și alimentație, în patru săli”, a declarat prof. Cristea, directorul al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna.


Cât despre căminul internat cu 120 de locuri, acesta va deveni funcțional în momentul în care se vor înregistra cel puțin 80 de cereri. La acesta se adaugă o cantină, tot cu 120 de locuri, și un bloc de 15 garsoniere destinate profesorilor.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8695 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4050 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2781 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8041 secunde