Ce noutăți vor exista în învățământul primar

398
Ce noutăți vor exista în învățământul primar - 11clasapregatitoarecp015a14d05d1-1367874367.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației a publicat planurile cadru finale cu toate materiile obligatorii care vor fi studiate de elevii din clasele I-IV. Planul, pus în dezbatere publică în luna februarie, a suferit câteva modificări. Astfel, a fost introdusă o oră de limbă străină pentru elevii de clasa pregătitoare și o oră de matematică la clasa a II-a. Mai mult, cei mici vor face și mai multă mișcare, 4 ore pe săptămână.

Ministerul Educației a publicat noile programe școlare pentru învățământul primar. Acestea se vor aplica din septembrie 2013 la clasele pregătitoare și I-a și din 2014, pentru clasa a II-a.

Elevii de la clasa pregătitoare și până la clasa a III-a vor studia "Arte vizuale și abilități practice" de două ori pe săptămână, în timp ce materiile "Educație Tehnologică" și "Educație pentru societate" vor fi scoase din programă, potrivit planurilor cadru finale. În schimb, va fi introdusă o oră pe săptămână de "Educație civică", din clasa a III-a.

Mai mult, elevii de a III-a și a IV-a vor face două ore de limbă străină pe săptămână, iar micuții de clasa I vor face șapte ore de "Comunicare în limba română", față de șase ore, care erau prevăzute inițial.

Toți elevii de la ciclul primar vor avea în programa școlară două ore pe săptămână de educație fizică, urmând ca de la clasa a III-a să se introducă și o oră de "Joc și mișcare". În schimb, elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a II-a vor rămâne cu două ore de "Muzică și mișcare" pe săptămână, însă, de la clasa a III-a, disciplina va avea o oră, odată cu introducerea materiei "Joc și mișcare".

Religia se va studia tot cu o oră pe săptămână. Elevii de la clasa pregătitoare vor face două ore de "Dezvoltare personală" pe săptămână în loc de una, cum era prevăzut inițial.

La clasele pregătitoare și clasa I, toate orele vor dura 30-35 de minute, iar restul timpului va fi alocat activităților recreative. La clasele a II-a, a III-a și a IV-a, orele vor avea o durată de 45 de minute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0837 secunde