Ce licee constănțene vor pierde clase de-a IX-a

Duminică, 17 Mai 2015
1262
Inspectoratul Școlar Județean Constanța a făcut public planul de școlarizare pentru admiterea în învățământul liceal și profesional în anul școlar 2015-2016, primele probe de verificare fiind programate chiar săptămâna viitoare, când liceele cu program bilingv își vor supune la testări viitorii candidați.

Prima probă, cea de limbă engleză, este programată miercuri, 27 mai, de la ora 9, la Colegiul Comercial "Carol I", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "George Călinescu", Liceul Teoretic "Ovidius" și Colegiul Național "Kemal Ataturk" din Medgidia.

A doua zi, pe 28 mai, tot de la ora 9, este anunțată proba la limba franceză, doar la trei licee, respectiv "Mircea", "Călinescu" și "Ovidius", urmând ca vineri, 29 mai, la "Mircea" și "Ovidius" să se susțină proba la limba germană.

De la științele naturii, la mate-info

Modificări esențiale în planul de școlarizare nu sunt anunțate, cu excepția câtorva colegii tehnologice din municipiul Constanța care pierd o clasă, dar și-au reconfigurat oferta pentru fără frecvență, seral și școala profesională. Este vorba despre Colegiul "Tomis", "C.A. Rosetti" și "Virgil Madgearu".

Și alte colegii tehnologice și-au reorientat oferta și chiar au câștigat o clasă în plus, cum ar fi Colegiul Energetic, TELECOM sau "Carol I". În schimb, noutatea viitorului an școlar la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" o constituie introducerea, la profilul vocațional, a specializării Arta actorului.

O interesantă schimbare pentru elevii care își doreau să candideze la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" este transformarea clasei de Științele naturii în clasă de Mate-info.

Mai multe amănunte referitoare la planul de școlarizare vor avea ocazia să afle elevii de clasa a VIII-a și părinții lor la finele săptămânii viitoare, când ISJ Constanța va organiza, la Pavilionul expozițional, o nouă ediție a tradiționalului Târg educațional din preambulul celor două probe scrise ale Evaluării naționale 2015. Reamintim că acestea vor avea loc pe 22 iunie, la limba și literatura română, și pe 24 iunie, la matematică, repartizarea computerizată urmând să aibă loc pe 14 iulie. 

Pagina a fost generata in 0.262 secunde