Ce li se pregătește micilor pictori de la Școala Castelu

391

Articole de la același autor

În perioada 19-25 aprilie, s-a desfășurat, la Școala cu clasele I-VIII Castelu, Tabăra de creație-pictură în cadrul proiectului "Să pășim creativ pe podul tradițiilor româno-bulgare". Astăzi, la ora 12, la Căminul Cultural Castelu, este programat vernisajul expoziției de pictură.
Directorul de proiect, prof. Antoneta Prodan, a stabilit drept scop principal realizarea unui "Atelier de pictură", în care copiii selectați din școlile participante, respectiv Școala cu clasele I-VIII Castelu, Școala cu clasele I-VIII Nisipari, Școala "Lucian Grigorescu" Medgidia, Școala "Ivan Vazov" Silistra și Școala "Hristo Botev" Alfatar, să învețe să-și valorifice talentul. Copiii, sub îndrumarea lect. univ. dr. Gheorghe Caruțiu, și-au însușit noțiunile tehnice și artistice specifice picturii în "plein-air", documentându-se din albume, în atelier și în Muzeul de Artă din Constanța. Timp de șapte zile, elevii au pictat în atelier, au făcut deplasări în natură, pentru a imortaliza peisajele spectaculoase, pline de lumină ale Dobrogei. Printr-o serie de activități teoretice și practice în cadrul acestei tabere, s-au identificat valorile comune, cu importanță majoră pentru pictorii din România și din Bulgaria, ținând cont de contextul european, de tendințele artistice contemporane.
În cadrul conferinței susținute de conf. univ. dr. Daniela Țurcanu-Caruțiu, de la Facultatea de Arte a Universității "Ovidius" Constanța, "micii pictori", dar și cadrele didactice au înțeles însemnătatea "Școlii de la Balcic", a tradiției peisajului dobrogean în pictura românească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Crăciunul în clasa mea
Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Un alt fel de cadou pentru cei dragi
Pagina a fost generata in 0.3693 secunde