Premieră la Universitatea "Ovidius"

Ce li s-a pregătit liceenilor care doresc să devină studenți la Medicină

316
Ce li s-a pregătit liceenilor care doresc să devină studenți la Medicină - simulareaadmiterii-1429723380.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă nu s-a stabilit, concret, numărul de locuri pe care fiecare din cele 16 facultăți ale Universității "Ovidius" le va oferi în sesiunea de vară a admiterii, defalcat, pe studii fără taxă și studii cu taxă, două dintre aceste facultăți au decis să invite viitorii candidați la simularea admiterii.

Pe 10 mai, de la ora 10, Facultățile de Medicină și Medicină Dentară, din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, organizează, în Corpul B din Campusul din Aleea Universității, simularea concursului de admitere.

Ieri, decanul Facultății de Me-dicină Dentară, conf. univ. dr. Aureliana Caraiane, ne spunea și de ce a propus conducerii universității acest lucru. "Ne dorim ca toți copiii de liceu să se obișnuiască cu acest tip de examene, interesul nostru fiind, totodată, să-i familiarizăm cu terminologia caracteristică și cu baza noastră de date. De altfel, acesta constituie un prim pas al deschiderii noastre către viitorii candidați, după această simulare urmând să organizăm, în fiecare duminică, pregătirea elevilor interesați", a explicat dr. Caraiane, adăugând că, pentru anul univer-sitar 2015-2016, la cele două specializări ale Facultății de Me-dicină Dentară, respectiv Medicină Dentară și Tehnică Dentară, vor exista câte 50 de locuri. Urmează a se stabili câte vor fi cu taxă și câte fără.

Pe de altă parte, prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității "Ovidius", întrebat de ce au fost alese aceste două facultăți, a declarat, pentru "Cuget Liber", că sunt singurele care susțin admiterea tip grilă.

"La restul facultăților, intrarea este prin concurs de dosare. Eventual, aștept și propunerea colegilor de la Facultatea de Litere, cu toate că acolo este un alt gen de admitere. Important este să le dăm șanse egale tuturor celor interesați să devină studenții noștri. Consider că este un exercițiu foarte bun de a-și testa nivelul de pregătire la această oră, dar și pentru colegi un bun prilej de a cunoaște opțiunile viitorilor candidați", afirma, ieri, rectorul.

v v v

Cei interesați de simularea concursului de admitere se pot înscrie direct la secretariatele celor două facultăți, respectiv la numărul de telefon 0241.60.50.02, pentru Facultatea de Medicină, și 0241.54.56.97, pentru Facultatea de Medicină Dentară, sau online, la [email protected]

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5937 secunde