Ce facultăți au cele mai multe locuri la Universitatea "Ovidius"

1892
2
Ce facultăți au cele mai multe locuri la Universitatea

Articole de la același autor

Ieri, Universitatea "Ovidius" din Constanța a făcut publice cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2015-2016, în linii mari fiind aceleași ca în anii anteriori, respectiv 1.375 locuri fără taxă și 1.940 cu taxă. 


Cele mai multe locuri bugetate de stat vor fi, și anul acesta, la Facultatea de Științe Economice, respectiv 150 de locuri, la care se adaugă alte 484 de locuri cu taxă (2.700 lei). Media generală de admitere este media obținută la bacalaureat, iar în cazul unor medii egale, departajarea se va face pe baza mediei anilor de liceu și apoi pe baza notei obținute la bacalaureat la proba scrisă de limba și literatura română. 


Este urmată îndeaproape de Medicină, cu 142 de locuri bugetate și alte 219 cu taxă, Facultatea de Teologie - 136 locuri fără taxă și alte 139 cu taxă, Facultatea de Litere - 111 locuri fără taxă și 248 cu taxă, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă - 108 locuri fără taxă și 194 locuri cu taxă, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie - 108 locuri fără taxă și 38 locuri cu taxă, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole - 98 locuri fără taxă și 308 cu taxă, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației - 85 de locuri fără taxă și 147 locuri cu taxă, Facultatea de Matematică și Informatică - 81 de locuri fără taxă și 73 cu taxă, Facultatea de Construcții - 75 de locuri fără taxă și 77 cu taxă, Facultatea de Arte - 53 de locuri fără taxă și cinci locuri cu taxă, Facultatea de Educație Fizică și Sport - 50 de locuri fără taxă și 68 de locuri cu taxă, Facultatea de Istorie și Științe Politice - 48 locuri fără taxă și 58 de locuri cu taxă, Facultatea de Drept și Științe Administrative - 46 locuri fără taxă și 277 cu taxă, Facultatea de Farmacie - 41 de locuri fără taxă și 148 de locuri cu taxă. 


Nu întâmplător am lăsat la urmă Facultatea de Medicină Dentară, care va oferi 43 de locuri fără taxă și 52 de locuri cu taxă (7.000 lei), pentru că anul acesta concursul de admitere a suportat câteva modificări, în sensul că a fost introdusă și fizica în testul grilă pentru admitere care cuprinde 100 de întrebări, pe lângă cele din biologie și chimie. 


Noutate absolută 
Pentru admiterea în anul universitar 2015-2016, înscrierea candidaților la Facultatea de Litere, Facultatea de Teologie, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Construcții, Facultatea de Arte, Fa-cultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Istorie și Științe Politice se face online. 


Pentru studii universitare de licență, înscrierile vor debuta pe 13 iulie, iar din 21 iulie până pe 26 iulie, se vor susține probele de concurs, în funcție de calendarul fiecărei facultăți. 


Cu excepția Facultății de Arte, unde taxa de înscriere va fi de 150 lei, în rest, la toate celelalte facultăți, această taxă va fi de 100 lei, mai apoi taxa de înmatriculare fiind de 50 lei. Facultățile care au înscrieri prin alunecare vor percepe o primă taxă de înscriere de 100 lei, iar pentru restul opțiunilor prin alunecare se va percepe o taxă de 20 lei pentru fiecare program de studiu. 


Comentează știrea

anca
24 iunie 2015
O afacere profitabila pentru toti!

Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta, puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti, gata sa-ti aduca si tie castigurile pe care ti le doresti. Solicita chiar acum mai multe informatii, la adresa de email: [email protected]

ALUPIGUS
24 iunie 2015
esti penibila !

Ancuta, eu zic sa te duci drak la munca. Lasa-ne cu afacerile tale profitabile si apuca-te de treaba ca o sa mori de...fomisto care esti !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5199 secunde