Ce directori de școli se mai schimbă? Apel la transparență

Marţi, 11 August 2015, 20:44
7955
Am aflat că joi, 13 august, ora 11, la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" din Constanța va avea loc consiliul profesoral în care se va vota, secret, numirea unui director din rândul profesorilor titulari, așa cum prevede metodologia.

Actualul director, prof. Janeta Borandă, este de părere că o cauză a schimbării sale sunt comentariile apărute pe site-ul "Cuget Liber", chiar și la articolul "Oare cine să fie? Zece directori de școli constănțene nu mai încep anul școlar în… fotoliu". "La Liceul Madgearu ne-a stresat cu anunțurile pe YAHOO GROOP, să facem rapoarte și dintr-o dată când să-i evaluăm activitatea, n-a mai știut să folosească YAHOO GROOP. Voi chiar vă bateți joc de noi? RUȘINE! Așa cum noi profe-sorii suntem evaluați în consiliu în septembrie, vrem reevaluarea directoarei odată cu noi. Nu ne-a convocat nimeni, ce înseamnă asta? V-ați anunțat între voi? Josnicia n-are margini", este un exemplu de comentariu din multele apărute.

Suntem convinși că nu comentariile articolelor determină ISJ Constanța să apeleze la alternativa schimbării sale. Asta ar însemna că și la Liceul Teoretic "Decebal" ar trebui să ne așteptăm la același gen de consiliu profesoral, prof. Liliana Svinarciuc fiind de asemenea pe… "buzele" comentatorilor, sau prof. Mihaela Stan, de la Școala Gimnazială nr. 28 "Dan Barbilian".

O fi presa a patra putere în stat, dar comentariile nu le fac tot jurnaliștii. Poate că or fi și câțiva comentatori cu idei fixe, care de altfel se cunosc între ei, dar, în general, așa cum am mai scris și cu alte ocazii, co-mentariile postate sub oblăduirea anonimatului ascund și sâmburi de adevăr de la care se poate pleca drept supoziție. Vorba românului: "Fum fără foc nu iese!".

Am încercat să obținem de la directorul Liceului "Virgil Madgearu", prof. Borandă, acordul de a participa la consiliul profesoral, pentru o dreaptă dovedire a faptului că nu susținem pe nimeni în acest demers, însă am fost direcționați către ISJ Constanța, în calitate de for suprem. E posibil să obținem acordul, ținând cont de faptul că prof. dr. Răducu Popescu, încă inspector general, ne-a permis participarea și la alte consilii profesorale cu același scop, de alegere a unui nou director. Chiar și cu riscul de a fi fost votat un profesor la care nici "generalul" nu se aștepta, cum a fost cazul la Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu". Dar cum Popescu e în concediu…

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1459 secunde