Ce actriță celebră a interpretat-o pe cântăreața Edith Piaf

898
1
Ce actriță celebră a interpretat-o pe cântăreața Edith Piaf - marillon-1443280049.jpg

Articole de la același autor

Actrița franceză Marion Cotillard a fost distinsă cu premiul Oscar, în anul 2008, pentru remarcabila interpretare a celebrei cântărețe Edith Piaf, în filmul ''La vie en rose'' (2007), potrivit Agerpres. Marion Cotillard s-a născut la 30 septembrie 1975, la Paris și și-a petrecut copilăria la Alfortville, o suburbie a capitalei franceze. Crescută într-o familie de actori, micuța Marion s-a hotărât de la o vârstă fragedă să urmeze cariera părinților. 


A urcat pentru prima dată pe o scenă la vârsta de 3 ani și a continuat să apară în piesele tatălui ei, alături de cei doi frați ai săi. De asemenea, a avut roluri și în câteva filme de televiziune, realizate de un prieten de familie.Pe când avea 10 ani, familia s-a mutat în regiunea La Beauce, lângă Orléans. În perioada în care urma Liceul Voltaire din Orléans, și-a dorit să studieze dramaturgia la Conservator. A susținut examenul de admitere și a devenit cea mai tânără cursantă a acestei instituții. Aici a câștigat ''Premier Prix du Conservatoire d'Orléans'' și a primit Diploma în Artă Dramatică în iunie 1994. De asemenea, a jucat în piesa ''Y a des nounours dans les placards'', a vărului său, Laurent Cotillard, potrivit site-ului marion-cotillard.org.S-a întors la Paris, unde a jucat în mai multe filme artistice de scurtmetraj sau de lungmetraj, dar și în filme de televiziune, printre care ''Chloe'' (1996), în regia lui Dennis Berry.La vârsta de 23 de ani, a primit rolul Lilly Bertineau în filmul ''Taxi'' (1998). Cu toate că era un rol secundar, Cotillard i-a acordat toată atenția, bucurându-se de o largă apreciere. De asemenea, a fost nominalizată la categoria cea mai promițătoare actriță debutantă a premiilor César. În anul următor, au fost lansate 3 filme în care juca Cotillard: ''La Guerre Dans Le Haut Pays'', după romanul lui Charles Ferdinand Ramuz și în regia lui Francis Reusser, thriller-ul ''Furia'', în regia lui Alexandre Aja, și ''Du Bleu Jusqu'En Amerique'', în regia lui Sarah Lévy. În 2004, actrița joacă în ''Innocence'' și în ''Un long dimanche de fiançailles'', în care interpretează rolul Tinei Lombardi, pentru care este distinsă cu premiul César pentru cea mai bună actriță în rol secundar, dar și cu trofeul Chopard la Festivalul de Film de la Cannes. În 2005, Marion Cotillard joacă în filmele ''Cavalcade'', ''Edy'', ''Ma Vie En L'Air'', ''Mary'', ''Sauf Le Respect Que Je Vous Dois'', ''La Boîte Noire''. 


În același an, i se oferă rolul principal în oratoriul compozitorului Arthur Honegger, ''Jeanne au bûcher'' (Ioana pe rug), alături de 265 de interpreți și muzicieni ai Orchestrei Simfonice din Orléans.Anul 2006 vine cu alte patru filme pentru Marion Cotillard: comedia romantică ''Toi Et Moi'', ''Dikkenek'', ''Fair Play'' și ''A Good Year''.Regizorul Olivier Dahan a remarcat anumite trăsături ale actriței care-i aminteau de Edith Piaf, așa că Marion Cotillard a fost prima sa opțiune pentru rolul celebrei cântărețe în filmul biografic ''La Môme'' / ''La vie en rose'' (2007). Marion Cotillard s-a pregătit pentru acest rol citindu-i biografiile, urmărindu-i interviurile și ascultând-i melodiile. Filmările au început în 2006, iar actrița s-a dedicat în întregime rolului. Petrecea zilnic între trei și cinci ore la machiaj, pentru a semăna cât mai bine cu Piaf, dar acest lucru nu o deranja, pentru că acestea erau singurele momente când se putea odihni, menționează site-ul marion-cotillard.org. A întruchipat-o pe Edith Piaf între 19 și 47 de ani, iar acesta s-a dovedit a fi rolul vieții sale. Rolul lui Edith Piaf i-a adus lui Marion Cotillard cele mai importante premii ale industriei cinematografice, la categoria cea mai bună actriță în rol principal, precum: Globul de Aur, BAFTA, César și Oscar, devenind, astfel, prima actrița care a câștigat Oscarul pentru un rol exclusiv în limba franceză.


Comentează știrea

uhsylrchrrq
7 mai 2017
uhsylrchrrq

wsynP0 kvdbxaoauube, [url=http://klitnttxplml.com/]klitnttxplml[/url], [link=http://fvwzsnasybal.com/]fvwzsnasybal[/link], http://nefmqnlonzbn.com/

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Câștigă "Bani pentru școala ta!"
Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Festivitate de deschidere la Palatul Copiilor
Pagina a fost generata in 1.2527 secunde