Cazul elevului din Constanța bătut în școală de mamele unor colegi, în atenția Avocatului Poporului

1278
8
Cazul elevului din Constanța bătut în școală de mamele unor colegi, în atenția Avocatului Poporului - avocatulpoporului-1517852454.jpg
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul elevului bătut pe holul Școlii nr. 28 "Dan Barbilian" din Constanța, de către mamele unor copii, colegi cu victima.

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor", au transmis reprezentanții instituției.

Reamintim că marți, 30 ianuarie, un elev de clasa a cincea a fost bătut cu pumnii și picioarele de trei mame ale unor colegi de clasă, chiar pe holul Școlii nr. 28 "Dan Barbilian" din Constanța.

Copiii care se aflau în pauză au filmat scena cu telefonul mobil și i-au trimis-o mamei băiatului. Imaginile cu băiatul de 13 ani bătut de cele trei femei au fost postate chiar de mama copilului pe pagina personală de Facebook.

"Copilul meu a fost bătut cu bestialitate de către trei mămici în școala gimnazială 28 «Dan Barbilian» Constanța!", a fost mesajul postat de mama băiatului, mesaj care a însoțit, de altfel, imaginile video pline de violență.

Concret, în film se vede cum trei femei lovesc elevul, în timp ce mai mulți copii aleargă și tipă speriați pe holul școlii. Imediat, imaginile au fost distribuite de sute de persoane care s-au arătat revoltate de incident. Băiatul de 13 ani a fost dus de ambulanță la spital, fiind externat în cursul serii. În timp ce mama copilului o acuză pe directoarea școlii că a vrut să mușamalizeze incidentul, conducerea unității de învățământ susține că acest băiat a provocat mai multe incidente în școală de-a lungul timpului, fiind un copil problemă.

Pe 1 februarie, cele trei reclamate au fost reținute, fiind cercetate pentru violență și tulburarea liniștii publice, iar în aceeași zi Judecătoria Constanța a decis ca femeile să fie cercetate în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Poliția și Inspectoratul Școlar Județean au demarat cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a susținut, într-un comunicat de presă remis pe 31 ianuarie, că securitatea elevilor în școli nu este asigurată corespunzător și a solicitat tragerea la răspundere a vinovaților în cazul elevului agresat pe holul Școlii Gimnaziale nr. 28 "Dan Barbilian".

Comentează știrea

Lica
6 februarie 2018
avocatul poporului

De asta nu e Romania o tara civilizata ptr ca nu se vrea .Statul nu e interesat sa puna ordine iar cand mai stiu eu cine isi face dreptate ptr ca pe stat il doare in fund se trezesc alti idioti gen avocatul poporului si mai stiu eu ce capuse de ONG -uri care nu fac decat sa sustina debandata si acei nesimtiti si ordinari care nu respecta deloc persoanele din jur . Acest mahomedan trebuia trimis la o scoala speciala ,in tarile arabe sau sa il trimita din start sa il invete cum sa mature sau sa faca cosuri sau bombe.....etc ptr ca nu va face altceva in viata , nu sa il tina in scoala cu alti copii pe care sa ii terorizeze sau sa ii infuienteze gresit asta cu integrarea in societate este vrajala ...........

Ion
6 februarie 2018
Minori „problemă”

Dar pe copiii agresați în mod repetat de acest minor problemă, cine îi apără și îi protejează ? Articolul 49 din Constituția României nu este valabil și pentru ei ? De ce a fost nevoie ca părinții acestora să-și facă dreptate singuri ? Poate cineva să răspundă la aceste întrebări ?

Daria
6 februarie 2018
Avocatul poporului si ONG

Aceste doua instituti sunt doar niste nesimtiti care militeaza ptr ceva doar ca sa aiba fotoli si salari barosane cum sa vi sa zici ca te autosezisezi si incerci sa aperi ceva care e un gunoi si ar trebui expulzat acolo de unde a venit

ct
6 februarie 2018
hmm...

nu e prima data cand avocatul poporului a cu mucii in ceai ... un job de bugetar , ff bine platit, care nu ofera nimic concret romanilor platitori de taxe... un elev problema nu trebuie tinut cu forta la scoala, in colectiv, daca nu respecta regulile societatii ! are dreptate dl Ion, pe ceilalti copii, cine ii apara ? prea multe drepturi pt minoritati , tigani, maidanezi, samd... puneti caruta inaintea cailor !

Ion
6 februarie 2018
Cum s-a ajuns aici?

Acel copil bolnav a batut si terorizat ani intregi. Conducerea scolii, nimic. ISJ, nimic. Comisia de disciplina, nimic. Asociatia de parinti, nimic. Asociatia elevilor din Constanta, de altfel guraliva, nimic. Toti sunt complici ca o persoana cu mari probleme, poate chiar bolnava psihic a fost lasata sa ramana in scoala. Sa terorizeze. Dirigintele sau diriginta, complet neimplicat(a). Nu este normal ce au facut mamele acelea, dar este normal sa ai un asemenea mic infractor in clasa?

X
6 februarie 2018
era si normal

Era si normal sa iasa un astfel de copil dintr-o mama curva si un borat de sirian imputit

Dr.despesq stancuta ot buzau
6 februarie 2018
Sifilisul

se transmite de la mama la fat/copil inclusiv in cazul curvelor de arabi...sterilizare!?!

ion ion
7 februarie 2018
despre lege- AVOCATULUI POPORULUI

Este bine ca avocatul poporului se implica in stoparea fenomenului violentei in scoli! Poate solicita si schimbarea regulamentului, incat in cazuri de violenta profesorii sa aiba si alte solutii decat avertismentul verbal si mustrarea scrisa ( dar nu de fata cu alti colegi, ca nu cumva beizadeaua sa se simta lezata in drepturi) apoi scaderea mediei la purtare. Mutarea disciplinara si exmatricularea, chiar si pentru cateva zile, sunt posibile doar pentru elevii claselor XI- XII, cu acordul ministerului, ca in rest, invatamantul este obligatoriu. Iar in cazul " Mustafa", acesta a trecut deja prin trei scoli, nereusind sa se adapteze nicaieiri, terorizand sute de elevi. Oare nicaieri nu s-ar fi gasit un om pregatit sau implicat, sau nu au avut solutii!? Oare sunt suficiente orele de dirigentie sau activitatile extracurriculare pentru indreptarea unor deviatii severe de comportament? Inteleg din presa ca a refuzat consilierea psihologica scolara. Dar poate fi obligat sa o faca, daca se constata ca e necesar? Poate fi necesar consult/ tratament psihiatric, dar poate fi obligat la asta daca parintii nu semneaza/ platesc? Are scoala dreptul si banii sa o faca? Pot fi integrati astfel de "mustafei" in centre de reeducare? Exista astfel de centre in Romania? Pot beneficia de consiliere PROFESIONALA suficienta ca nr. de ore pe saptamana, chiar si fara acordul parintilor, asa cum este in afara? Am inteles ca acest elev provine dintr-o familie mixta, despartita, mama declara in presa ca tatal a murit. Tatal, mare mahar prin port, ameninta ca va schimba actuala directoare a scolii. Pe ea a gasit-o el vinovata ca in 7 ani de cand merge odrasla lui in diferite scoli nu s-a putut integra nicaieri, este foarte violent, iar acum a fost batut de niste adulti! Dar 7 ani de acasa exista? Dar drepturile celorlalti copii terorizati nu trebuie respectate? Pot fi consiliati/ testati si parintii unor astfel de copii? Poate aceste femei care se afla acum in arest, prin gestul lor disperat, condamnabil, vor reusi sa schimbe legea facuta pe genunchi de " genunche".

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4546 secunde