Cazul Belcin. Inspectoratul Școlar să comunice vinovații și sancțiunile!

Miercuri, 30 Ianuarie 2019, 13:41
3979
Cazul Feliciei Mădălina Belcin ține capul de afiș, săptămâna aceasta, în educația constănțeană. Fără exagerare, e mai tare chiar decât declararea epidemiei de gripă.

Profesoara de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" și-a găsit dreptatea în instanță după trei ani de "bătălii" cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Ea a intrat în competiția pentru postul de director al instituției și a sesizat nereguli în ceea ce privește concursul organizat, motiv pentru care a chemat la bară ISJ-ul. Nu pe directorul în exercițiu Anamaria Ciobotaru, nu Colegiul Pedagogic, ci pe organizator, ceea ce este foarte corect.

Curtea de Apel i-a dat dreptate Mădălinei Belcin, anulând rezultatul concursului din 2016. De aici, încep o serie de chestiuni.

În primul și în primul rând, inspectorul școlar general Gabriela Bucovală trebuie să facă publice numele membrilor comisiei cu pricina: cine au fost examinatorii, pe ce criterii au fost selecționați? Apoi, din moment ce instanța a decis că acești oameni au greșit, inspectoratul trebuie să comunice și sancțiunile ce vor fi aplicate. Ai greșit (n-a zis nimeni că voit!), e firesc să și plătești. Ar fi chiar culmea să zărim din nou aceste personaje prin comitete și comiții de evaluare!

Nu vom ști niciodată cum ar fi decurs lucrurile dacă acel concurs din anul 2016 ar fi avut un alt rezultat. Ar fi putut fi mai bine pentru elevi, pentru profesori, pentru Colegiu, pentru educație în general. Ar fi putut fi, însă, mai rău, nu vom ști niciodată… Singura certitudine este decizia definitivă a instanței.

Deci, să vedem cine sunt vinovații și cum vor fi ei pedepsiți!

Pagina a fost generata in 0.2126 secunde