Catedrala Mântuirii Neamului are șase clopote. Cel mai mare dintre ele se va auzi în jumătate de Capitală!

271
Catedrala Mântuirii Neamului are șase clopote. Cel mai mare dintre ele se va auzi în jumătate de Capitală! - clopot-1543148618.jpg

Articole recomandate

Catedrala Mântuirii Neamului are șase clopote care cântăresc împreună 33 de tone și care au fost montate în turnul "Clopotniță" de pe fațada de vest, la o înălțime de 60 de metri.


Realizate în fabrica Grassmayr din Innsbruck, Austria, clopotele Catedralei Naționale au o garanție de 15 ani și o durată apreciată la peste 400 ani.


În țară au fost aduse în mai 2017.


Clopotul mare, dedicat "Eroilor Neamului", are o greutate de peste 25 de tone, cu o înălțime și un diametru de circa 3 metri.


Pe fiecare dintre cele șase clopote sunt inscripționate stema Patriarhiei, chipul în efigie al Patriarhului Daniel, precum și inscripția: "Binecuvântarea Patriarhului Daniel al României pentru Catedrala Națională – Centenar 1918 – 2018".


Clopotul mare va putea fi auzit pe o rază de 15 kilometri la evenimentele și sărbătorile importante. Pentru el s-a folosit cupru electrolitic, în proporție de 78% și 22% staniu electrolitic.


După ce a fost turnat, a fost nevoie de trei săptămâni pentru a se răci.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoare mare duminică!
Pagina a fost generata in 2.0669 secunde