€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Cataloagele on-line, amânate de Iohannis. Președintele a cerut Parlamentului să reexamineze legea

Ştire online publicată Marţi, 09 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Klaus Iohannis a transmis marți Parlamentului pentru reexaminare proiectul de lege care înființa catalogul școlar on-line în care ar urma să fie trecute notele și absențele elevilor.


Klaus Iohannis a reclamat lipsa de claritate a proiectului legislativ, potrivit unui comunicat de presă. Astfel, președintele a arătat în cererea de reexaminare că "textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziții și nici nu creează posibilitatea pentru legiuitorul secundar, respectiv autoritățile publice centrale sau locale, să stabilească reguli precise referitoare la înființarea și gestionarea catalogului școlar on-line, care să asigure implementarea unitară, de către toate unitățile de învățământ preuniversitar".

Mai mult, președintele arată că proiectul nu prevede sursele de finanțare prin care se poate realiza și întreține această platformă școlară on-line, dat fiind că va fi nevoie de o investiție în soft pentru realizarea catalogului propriu-zis, scrie edupedu.ro.

În plus, Iohannis îi avertizează pe parlamentari că "e obligatoriu ca textul legii să conțină dispoziții exprese, prin care să se asigure protecția datelor personale" ale copiilor.

Proiectul întors la Parlament modifică art. 70 din Legea educației naționale nr. 1/2011.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.739 secunde