Câștigătorii Galei Tânărului Actor HOP de la Mangalia

401
Câștigătorii Galei Tânărului Actor HOP de la Mangalia - dianacroitoru1315163795-1315170740.jpg

Articole de la același autor

Premiul "Ștefan Iordache", cea mai importantă distincție a Galei Tânărului Actor HOP de la Mangalia, a fost acordat actriței Diana Croitoru, care a interpretat, în secțiunea individual, "Versiunea Martei", după Karel Capek.
Siguranța interpretării textului lui Capek și inovația în expunerea monologului din textul obligatoriu - "Cartea Milionarului - Cartea de la Metopolis", de Ștefan Bănulescu, i-au asigurat Dianei Croitoru trofeul. De asemenea, Diana a primit și premiul Yorik, oferit de editura Nemira.
Tânăra în vârstă de 23 de ani a absolvit, în 2010, Facultatea de Arte din București, specializarea Artele spectacolului, la clasa conf. univ. Adriana Piteșteanu și a conf. univ. dr. Vlad Rădescu.
Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual, a fost acordat actriței Ștefania Dumitru, care a interpretat "Paricidul", după Ion Sava.
Actorul Andrei George Gherghe a câștigat două premii, sâmbătă seară, la Gala Tânărului Actor, ambele pentru cel mai bun actor, unul fiind din partea juriului și unul din partea publicului.
Cel mai bun spectacol de la Gala HOP a fost desemnat de juriu "The H(eden) Garden".
Scenariul a fost semnat de Alexandra Pâzgu, după "Livada de vișini", de Anton Cehov, iar rolurile au fost interpretate de Florin Vasile Călbăjos, George Dometi, Fulvia Mădălina Folosea, Alexandra Odoroagă, Vlad Nemeș și Ioana Livia Predescu.
Premiul special al juriului, Sică Alexandrescu, s-a acordat actriței Andreea Moustache, care a interpretat, în secțiunea individual, "Pământul", după "Moromeții", de Marin Preda.
Premiul Timică, oferit de Asociația Master Class, s-a acordat actriței Bianca Ioan, pentru felul în care a interpretat "Un an bisect", de Walter Ben Har. De asemenea, ea a primit premiul publicului pentru cea mai bună actriță a galei.
Premiul publicului pentru cel mai bun spectacol a fost acordat piesei "Hamlet... Eu sunt?", după "I am Hamlet", de Richard James, în care au jucat Radu Homiceanu și Radu Horghidan.

Pentru a doua oară, câștigătorii Galei HOP vor fi prezenți, sâmbătă, pe 10 septembrie, în Piața Festivalului George Enescu, pentru a-și prezenta momentele câștigătoare în cadrul Zilelor TVR Cultural.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6404 secunde