"Căsătoria" se va ține la Constanța

403
Teatrul Bulandra din București vine la Constanța în luna februarie, cu o piesă de excepție, "Căsătoria" de Nicolai Gogol.
Din distribuție fac parte actori consacrați ai României, printre care Andreea Bibiri, Irina Petrescu, Mariana Mihut, Cornel Scripcaru, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc și Marius Chivu.
Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, luni, 20 februarie, de la ora 19.
Prețul unui bilet este de 80 de lei și se poate achiziționa de la Casa de Cultură.
v v v
Acțiunea se petrece în Sankt Petersburg, unde o fată bătrână și cu ceva zestre dorește să se mărite cu un domn bine văzut în societate, un nobil, un om cu caracter. Ea își trimite pețitorii pe la toți care dintr-un motiv sau altul sunt încă celibatari. Într-un final îi sunt prezentați cinci bărbați, fiecare cu un trecut, fiecare cu temerile sale. Acum când sunt atâția pretendenți la mâna domnișoarei Agafia, lucrurile par să se complice, iar o hotărâre pare a fi foarte greu de luat. Ar lua de la fiecare câte ceva, de la unul gura, de la altul urechile, de la altul nasul, de la altul statura astfel încât să construiască bărbatul perfect pentru ea.
Un prieten bun de-al lui Podkolesin, Kocikariov, un funcționar care este căsătorit tot cu ajutorul unei pețitoare, s-a dovedit a avea un mariaj nu foarte plăcut. Luptând pentru prietenul său, șeful de departament Podkolesin, acesta bagă tot felul de intrigi între Agafia și ceilalți patru domni care doresc mâna acesteia. Printr-un concurs de împrejurări, Podkolesin rămâne singurul pretendent la acest mariaj, însă înainte de decizia finală ajunge să fugă pe geam.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4089 secunde