Caroliștii, alături de cei mai mici francofoni

251
Caroliștii, alături de cei mai mici francofoni - turnuleiffelparispoza01-1553355374.jpg

Articole de la același autor

Asociația Profesorilor Francofoni, filiala Constanța  și Colegiul Comercial "Carol I" au inaugurat pe 22 martie 2019  la Școala Gimnazială  nr. 39 "Nicolae Tonitza",  în Săptămîna Francofoniei,  un proiect de valorizare  a  bunelor  practici  în domeniul învățării limbii franceze   Le Français pour réussir.

            La inițiativa dnei prof. Elena Roadideal alături de  prof . Camelia Adriana  Țuglea  elevii de liceu au realizat semne de carte cu mesaje  în limba franceză adecvate vârstei de 7-8 ani  și le-au oferit  școlarilor de clasa I a de la Școala Gimnazială "Nicolae Tonitza". Profesoara lor, dna Ruxandra Cristea, sprijinită de echipa managerială, de dna învățătoare și de părinți, a reușit  să-i motiveze și să-i atragă spre studiul limbii franceze pe cei mici de la clasa pregătitoare și de la clasa I. Astfel,  grupul de eleve francofone de la Colegiul "Carol I" însoțit de  dna prof. Mihaela Postelnicu, responsabila filialei ARPF Constanța împreună cu lectorul francez de la Universitatea "Ovidius", dna Solène Galli, au  participat la o lecție surpriză pentru cei mici, prin care  au  putut vedea cât de mult iubesc ei limba franceză.

            Micii francofoni au fost foarte dezinvolți și încântați de prezența oaspeților pe care  au știut să-i surprindă într-un mod plăcut prin cunoștințele lor. De aceea ei vor fi invitați speciali la Spectacolul francofoniei devenit  tradițional în luna martie, eveniment al liceelor tehnologice din Constanța, care va fi gazduit, ca de obicei, de Colegiul Comercial "Carol I".

«  A fost multă energie pozitivă, i-am învățat cântecelul și am cântat cu ei. Le-am împărțit semne de carte și bomboane. A fost și Solène care le-a spus o poezie și ei au repetat-o. Au prins totul din mers. O clasă foarte bună și se pricep la franceză. Sunt copii dezinvolți. Ba chiar ne-au recitat și poezii, ne-au cântat cântecele lor și au dansat. Ne-am simțit super! »  Iată ce a declarat Corina Mircioiu, elevă în clasa a XII-a D la Colegiul Comercial "Carol I".

            Activitățile caroliștilor, dedicate Zilelor Francofoniei vor continua  săptamâna viitoare cu o întâlnire cu Solène Galli, o expoziție de desene cu tema Monuments francophones și cu spectacolul «  En  français,  s’ il vous plaît » unde vor participa alături de câteva licee tehnologice și invitați surpriză .

  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7392 secunde