Care sunt școlile constănțene monitorizate în Școala Discovery

779
De ieri, de la ora 14, a intrat în derulare programul educațional Școala Discovery, considerată drept o metodă inovativă de predare a disciplinelor din programa de învățământ și care să întărească efectul mijloacelor tradiționale ale învățării, și în niciun caz nu se substituie lor. Utilizarea acestui instrument este opțională și se desfășoară după următorul program: luni - matematică, marți - chimie, miercuri - biologie, joi - fizică, vineri - alte științe, cu reluare a doua zi, de la ora 8, precum și sâmbătă și duminică.

Susținerea educației științifice printr-un parteneriat cu o rețea globală de te-leviziune nu implică niciun cost, iar pro-gramele sunt adaptate pentru clasele V-XII. Există și un site scoala.dicovery.ro, unde există toate materialele comple-mentare unei emisiuni pentru profesori, elevi și părinți.

Din cele 110 școli monitorizate la nivel național și unde vor fi instruiți profesorii cu privire la folosirea acestor resurse se numără și cinci unități din județul Constanța. Acestea sunt: Grupul Școlar "Lazăr Edeleanu" Năvodari, Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Medgidia, Liceul Teoretic "Ovidius", Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". În aceste instituții va fi moni-torizată creșterea rezultatelor la științe. "Orice școală din comunitatea noastră poate să adere la acest proiect și în perioada imediat următoare vom încerca să identificăm ce alte instituții doresc să intre în acest proiect. Consider că acest demers îi va ajuta și pe profesori să devină mai creativi", a declarat prof. dr. Aliss Andreescu, inspector general. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Elevii constănțeni sunt liberi doar joi
Pagina a fost generata in 0.4804 secunde