Care sunt premiile concursului de la UMC

590
Universitatea Maritimă din Constanța și cinci dintre cele mai prestigioase universități tehnice din țară implementează proiectul PLM-Adaptor care susține dezvoltarea resurselor umane printr-o investiție de 2,4 milioane de euro. În cadrul proiectului se urmărește creșterea aptitudinilor de muncă a 700 de studenți aflați în situația de tranziție de la universitate la viața activă, printr-o adaptare a cunoștințelor la necesitățile companiilor din industrie.

Astfel, studenții au posibilitatea să simuleze în întreprinderea virtuală toate conceptele de dezvoltare digitală a produselor și proceselor: concepția și proiectarea produselor, simularea și analiza folosind prototipul virtual, realizarea fabricației digitale a produselor folosind prototipul virtual și integrarea etapelor de dezvoltare, colaborarea în întreprinderea virtuală și managementul docu-mentației tehnice despre produs.

Proiectul include organizarea unui concurs de către universitățile partenere. Concursul se adresează oricărei persoane asistată în tranziția de la școală la viața activă în cadrul proiectului PLM Adaptor, care a urmat cel puțin un modul și a obținut cel puțin o diplomă la unul din cele trei module de pregătire sau participă la modulul 4, și îndeplinește condițiile de apartenență la grupul țintă al proiectului în perioada de desfășurare a concursului, studenți înmatriculați la universitate pentru licență sau master.

Primii patru clasați din fiecare universitate vor avea posibilitatea să își prezinte realizările la evenimentul "Bursa Locurilor de Muncă" din luna februarie 2012 desfășurat în cadrul proiectului. Cele mai apreciate 12 imagini fotorealistice vor compune Calendarul PLM Adaptor 2012, care va fi distribuit gratuit către firmele cu profil mecanic din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3689 secunde