Dragoș Vintilă, decanul Facultății de construcții:

Care este viitorul inginerilor constructori constănțeni

2234
11
Care este viitorul inginerilor constructori constănțeni - dragosvintila-1420741061.jpg

Articole de la același autor

Semne bune anul 2015 are pentru Facultatea de construcții din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, planurile de viitor ale actualului decan interimar sl. dr. ing. Dragoș Florian Vintilă prevestind o revigorare a imaginii unei specializări care pare de nișă.

Ca urmare a solicitării de încetare din funcție a fostului decan al Facultății de construcții, prof. univ. Mihai Florea, acesta părăsind chiar sistemul universitar, prerogativele au fost preluate temporar, până la organizarea unui concurs, de singurul prodecan, dr. ing. Dragoș Vintilă. 


În anul 1995 acesta intra student la Universitatea "Ovidius", iar în 1999, student fiind, s-a angajat tehnician la laboratorul de calculatoare, iar în 2001 a dat concurs și a devenit preparator, acum având gradul didactic șef de lucrări.

Burse extrem de stimulative pentru studenți

La ora actuală, Facultatea de construcții înregistrează circa 500 de studenți, din care 100 sunt anul I. Toți se află, însă, într-o permanentă competiție și ca urmare a sistemului de burse extrem de stimulative pe care le acordă această facultate. "După admitere, studenții noștri se pot înscrie la un sistem de burse foarte consistent, pe care facultatea le distribuie prin universitate tuturor celor care au medii bune", declara dr. Vintilă. Spre exemplu, studenții din anii II-IV cu medii mai mari de 7,25 pot primi lunar 400 lei, drept bursă de studii, bursa de merit ridicându-se la 500 lei, iar cea socială fiind de 310 lei.

În atenția viitorilor candidați

Luna aceasta, după cum am aflat de la decanul Vintilă, se va organiza un seminar științific în colaborare cu cinci companii private, care să prezinte tehnologii moderne de execuție a lucrărilor de construcții și la care sunt așteptați studenții și cadrele didactice, dar și mediul de afaceri privat.

"Vom organiza lunar acest gen de activități, pentru a crește impactul în societate al acestei facultăți. Și anul trecut am organizat numeroase concursuri cu elevii de la clasa a X-a la a XII-a. Unul dintre ele s-a numit «Casa visurilor», la care au participat cam 500 de elevi. Aceștia au lucrat cu studenții și cadrele didactice și sperăm ca după ce își susțin Bacalaureatul să devină studenții noștri. Trebuie să se înarmeze cu multă disponibilitate de a învăța, pentru că facultatea este una tehnică, foarte serioasă și trebuie să fie foarte perseverenți", a mai declarat același interlocutor.

O altă direcție în care își dorește să acționeze sunt stagiile de practică, care vor fi intens susținute și promovate de facultate, pentru a conferi abilități cât mai apropiate de necesitățile pieței muncii pe zona de construcții, astfel încât competențele absolvenților să fie cât mai aproape de solicitările angajatorilor din piață.

"Toată lumea vrea să fie inginer IT"

Și pentru că tot am amintit de piața muncii, invadată de tehnologia modernă, am vrut să aflăm cât de ușor își găsesc un loc de muncă absolvenții acestei facultăți. "E adevărat că percepția asupra acestei profesii este un pic estompată datorită altor profesii cu o vizibilitate mai mare. Toată lumea vrea să devină inginer de IT, dar toate funcționează în clădiri ridicate de ingineri constructori, la care se adaugă străzi ori spitale. Avem absolvenți care au fost angajați ingineri la sistemele de protecție costieră care se efectuează acum în Constanța. Compania olandeză a angajat absolvenți de-ai noștri. De asemenea, avem absolvenți care au lucrat la autostrăzile din România, în administrația portului, la canalele navigabile, la Inspectoratul de Stat în Construcții sau chiar și în Canada, Dubay, ori proiectant de drumuri în Marea Britanie, am aflat ieri de la un coleg. Profesia de inginer constructor începe să se reabiliteze pentru că dezvoltarea societății și a economiei depind de inginerie. Deci, dacă vorbim de piața muncii, este extrem de mult de lucru în România, cel puțin în următorii 20 de ani", a mai declarat decanul Facultății de construcții.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
fost student
10 ianuarie 2015
trist

Este foarte trist ca facultatea de ctii din cadrul universitatii "Ovidius" are ca decan interimar pe d-ul Vintila. Un tip infumurat cu doua fete.....

sandel
10 ianuarie 2015
ctii

Probabil este cel mai in masura dintre toti cei ramasi in cadrul facultatii. Nu stiu daca dl Hancu mai este, dar dl Breaban si dl Florea nu mai sunt. Mai ramane dl Gelmambet si dna Omer. Ca nici dni Ciurea si Dragulin nu mai sunt. In rest sunt fosti colegi fara nici un pic de practica in santier sau proiectare si predau seminarii fara a avea nicio legatura cu realitatea.

fost student
10 ianuarie 2015
trist

Exact ce spuneam mai devreme... trist... foarte trist...

Răspuns la: ctii
Adăugat de : sandel, 10 ianuarie 2015
Probabil este cel mai in masura dintre toti cei ramasi in cadrul facultatii. Nu stiu daca dl Hancu mai este, dar dl Breaban si dl Florea nu mai sunt...
alt fost student
10 ianuarie 2015
Vrajeli

Ce este prezentat in acest articol sunt numai vrajeli. In anul I abia s-au inscris 50 pers, studentii care s-au angajat la sistemele de protectie costiera au intrat acolo ajutati de taticu/unchiul s.a.m.d, cei care s-ar angajat la olandezi sunt tratati in ultimul hal de acestia (multi s-au angajat, dar la fel de multi au si plecat). Profesorii BUNI care, din pacate, nu mai sunt in facultate, cica au iesit la pensie (asta stiu studentii) dar de fapt au fost alungati din cauza disputelor de interese. Ca o completare, nu mai exista nici scoala doctorala, pentru ca nu mai sunt acei profesori, singurii indrumatori de doctorat. Profesorii Facultatii de Constructii nu sunt preocupati de studentii lor (decat foarte putini, poate 2-3), nu fac nimic pentru a-i ajuta sa isi gaseasca un loc de munca sau macar sa ii pregateasca. Sistemul de predare a ajuns de toata jena.

actualmente studenta
10 ianuarie 2015
.

Este in continuare dl Ciurea pe partea de Geotehnica si Fundatii

Răspuns la: ctii
Adăugat de : sandel, 10 ianuarie 2015
Probabil este cel mai in masura dintre toti cei ramasi in cadrul facultatii. Nu stiu daca dl Hancu mai este, dar dl Breaban si dl Florea nu mai sunt...
un fost student
13 ianuarie 2015
probleme oe care nimeni nu vrea sa le vada

Sa ne zica dl decan interimar daca stie ( si la nivel de facultate cred ca se stie) care este procentul de angajare in cadrul firmelor de constructii a studentilor care au terminat anul trecut. Care este % inginerilor absolventi care activeaza in firme de constructii la 2 ani dupa absolvire. O sa fie socat cand va afla. Am o intrebare pt dl Vintila: cum ii pregateste facultatea pe cei care trebuie dupa absolvire sa se integreze in mediul de afaceri din Romania, cum sunt pregatiti studentii sa lucreze cu viitorii muncitori???????

fost student
15 ianuarie 2015
mizerabil

Nu recomand aceasta facultate...daca vrei sa faci facultate de ctii..duceti-va fratilor la Bucuresti...diferenta este enorma..iar pt dl Vintila...lasa-ne frate in pace si daca tu scoti suta aia de elevi eu vin si spal geamuri la facultate ...

olimpia
21 ianuarie 2015
Cea mai cautata oferta de lucru a anului!

Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Tavi
23 martie 2015
Ceva nou

Cea mai noua oferta de lucru !!! Oferim curs gratuit si complet de instruire ! Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a nu renunta.S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in plus acuma pina esti tinar. Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala.Part-time(in timpul liber 3 ore/zi) sau full-time. Cerem seriozitate maxima.Alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Munca la domiciliu
27 aprilie 2015
Sintem tot mai multi

Daca ai nemulltumiri, poti declansa ACUM schimbarea, pentru ca viitorul tau sa fie altul."Cea mai buna cale pentru a-ti indeplini visele este sa te trezesti"zice PAUL VALERY.Timp de lucru in functie de propriile posibilitati. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice,cereti detalii "PROIECT" la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3854 secunde