Care este starea actuală a patrimoniului cultural dobrogean

277
1
Care este  starea actuală  a patrimoniului  cultural dobrogean - stareaactualaapatrimoniului-1453916149.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 29 ianuarie, de la ora 14, Fundația Pontul Euxin, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, organizează la hotelul Ibis Constanța, un eveniment dedicat stării actuale a patrimoniului cultural dobrogean.

Conferința-dezbatere se bucură de participarea academicianului Răzvan Theodorescu, a prof. univ. dr. Ioan Opriș - Muzeul de Istorie Națională a României, dr. Doina Păuleanu - director al Muzeul de Artă Constanța, și dr. Gabriel Custurea - director Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

În cadrul evenimentului, va fi prezentată expoziția "Dezvoltarea orașului modern Constanța în raport cu vestigiile cetății antice Tomis", realizată de arh. Radu Cornescu.

La dezbatere sunt invitați să participe reprezentanții autorităților locale, administrative și culturale, reprezentanți ai patronatelor de turism și ai rețelelor hoteliere, agenți economici și membrii ai societății civile. 

Comentează știrea

arheologul de serviciu
28 ianuarie 2016
...Tomisul versus Constanta

...din vechiu Tomis nu a mai ramas mare lucru. Nici autoritatile publice, nici arhitectii, nici institutiile de profil nu au facut mare lucru. Primele au ignorat intru totul vestigiile, arhitectii s/au facut ca nu stiu nimic, iar institutiile de profil au mimat interesul cu spatele la monumente. Evident, dezbaterea anuntata va fi una de succes...se va lasa cu felicitari in lupta pentru apararea patrimoniului cultural/istoric,.... si chiar cu pupaturi...si sa recunoastem, cum in al 24/lea ceas ca invitatii externi, prestigiosi altminteri si cu functii de raspundere in Ministerul Culturii, nu sunt chiar straini de distrugerile facute, doar ca nu au facut mare lucru....Altfel spus, in lupta dintre orasul vechi si cel nou, cu sprijinul nostru, al celor care....nu ne opunem ...progresului si propasirii actuale, Constanta este de departe invingatoare. Mai evem putin si gata. Tomis va ramane doar nume de strada, marca de tuica, nume de cartier.... Dar si noi, administratorii, arhitectii si arheologii care am luptat cu toate fortele pentru asta.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Elevii sărbătoresc "Mica Unire"
Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Sesiune națională la Muzeul Marinei
Pagina a fost generata in 0.5318 secunde