Care este soluția salvatoare pentru elevii picați la Evaluarea Națională 2014

996
13
Care este soluția salvatoare pentru elevii picați la Evaluarea Națională 2014 - evaluarenationala-1403629970.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, începând cu ora 9, cei 5.579 de absolvenți constănțeni ai clasei a VIII-a vor susține a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, cea la matematică.

După surprizele neplăcute de la prima probă a Evaluării Naționale 2014, cea la Limba și literatura română, a apărut în dezbatere propunerea ca elevii de-a VIII-a care nu reușesc să obțină cel puțin nota 5 la această testare să fie îndrumați spre școala profesională.

Reluată, anul acesta, după 10 ani pierduți de actuale promoții de șomeri cu diplomă, timp în care multe dintre meseriile de bază au dispărut, școala profesională a oferit elevilor constănțeni 812 locuri. Primele locuri care s-au ocupat au fost la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" - specializarea coafor, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" - specializarea mecanic auto, Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti" - specializarea lucrător hotelier și Colegiul Pontica - specializarea ospătar.

Ieri, prof. Gabriela Neagu, inspector școlar de specialitate învățământ profesional și tehnic, declara, pentru "Cuget Liber", că județul Constanța se află pe locul doi la nivel național din punct de vedere al numărului de înscriși în școlile profesionale.

"În discuțiile avute cu Ministerul Educației Naționale, anterior demarării etapelor de promovare și înscriere la școala profesională, mesajul a fost acela că ne dorim ca elevii de școală profesională să fie cu rezultate bune și medii obținute în gimnaziu. Pentru că nu putem vorbi de specialiști și absolvenți competenți în meserie fără însușirea noțiunilor de bază în gimnaziu - comunicare în limba română și modernă, matematică, fizică", a adăugat prof. Neagu.

De aceeași părere este și prof. Elvira Nica, directorul Liceului Tehnologic "C.A. Rosetti", care a mai declarat că "părinții ar trebui să-și cunoască mai bine copiii și să țină cont de abilitățile și înclinațiile către calificările oferite de școlile profesionale. Această formă de învățământ nu trebuie înțeleasă ca o alternativă pentru elevii cu note mici", a spus prof. Nica.

Prof. Claudiu Revnic, directorul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu, consideră că o reorientare a elevilor care nu obțin nota 5 la Evaluarea Națională către școala profesională le-ar reduce din posibilitățile de a se salva în clasa a IX-a, poate ca urmare a emoțiilor din timpul examenelor.

Și o veste bună…

De la prof. Gabriela Neagu, am aflat că elevii care nu reușesc să obțină nota 5 la Evaluarea Națională se pot înscrie la școala profesională. Atenție, însă, mai sunt doar câteva locuri la specializarea tâmplar universal, la Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan" și specializarea confecționer tâmplărie aluminiu și mase plastice - Colegiul Tehnic "Tomis". 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
gigi
25 iunie 2014
ce cultivam aia recoltam

adevarul este ca nu se mai face carte mai ales in provincie unde sunt angajati ,titularizati o gramada de profesori ,invatatori care nu au vocatia si nici macar capacitatea de a intelege ca ei sunt formatori adica ei trebuie sa invete pe cineva tainele scrisului cititului si nu invers.ex ce examen sa dea cei de la faurei cand ei nu stiu sa vorbeasca romaneste ca sa nu mai zicem scrisul in lb romana este materie straina.

Gigi Duru
25 iunie 2014
picat

Si tu ai picat examenul la limba romana......Daca tu esti un exemplu demn de urmat ce sa mai asteptam de la copii care citesc operele tale?

michael kors
27 iunie 2014
michael kors

jordan retro 11 jordan 11 jordan 11 shoes jiefanfu jordan 11 concord low jordan 11 concord michael kors handbags michael kors http://www.outlet-michaelkors.net/

michael kors handbags
27 iulie 2014
michael kors handbags

tiffany and co [url=http://tiffanyjewelry.fuzziecouch.com][b]tiffany and co[/b][/url] http://tiffanyjewelry.fuzziecouch.com tiffany jewelry outlet [url=http://tiffanyjewelry.fuzziecouch.com][b]tiffany jewelry outlet[/b][/url] http://tiffanyjewelry.fuzziecouch.com michael kors handbags http://michaelkorfactory.wildbillselectronics.com

coach factory
28 iulie 2014
coach factory

nike free run 2.0 [url=http://www.nikefreerun2.net][b]nike free run 2.0[/b][/url] nike free 2 [url=http://www.nikefreerun2.net][b]nike free 2[/b][/url] coach factory

coach purses outlet
4 august 2014
coach purses outlet

nike free 4.0 [url=http://www.nikefreerun4.net][b]nike free 4.0[/b][/url] free run 4 [url=http://www.nikefreerun4.net][b]free run 4[/b][/url] coach purses outlet

free run 4
8 august 2014
free run 4

nike free 7.0 [url=http://www.nikefreerun7.net][b]nike free 7.0[/b][/url] free run 4

Coach Outlet Online
13 august 2014
Coach Outlet Online

http://yesjobsearch.com/freeDemo/Coach.cfm coach factory outlet http://www.vir-sec.com/2013/matthew-g.-evans.html Coach Factory Outlet http://www.vir-sec.com/2013/aspnet_client/system_web/ray_ban.html ray ban sunglasses discount Coach Outlet Online

tiffany and co outlet
25 august 2014
tiffany and co outlet

michael kors outlet online [url=http://michaelkorfactory.wildbillselectronics.com][b]michael kors outlet online[/b][/url] http://michaelkorfactory.wildbillselectronics.com michael kors watches [url=http://michaelkorfactory.wildbillselectronics.com][b]michael kors watches[/b][/url] http://michaelkorfactory.wildbillselectronics.com tiffany and co outlet

coach factory outlet
26 august 2014
coach factory outlet

coach outlet store online coach factory outlet store nike free run 2.0 free run 3.0 coach factory outlet

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3722 secunde