Care este situaţia cu acuzaţiile de plagiat ale IPS Teodosie

338
Care este situaţia cu acuzaţiile de plagiat ale IPS Teodosie - 19125730028288322140386984331259-1621971764.jpg
Referitor la acuzele aduse în presă Școlii doctorale de teologie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, Arhiepiscopia Tomisului precizează următoarele:


1. Conducătorii de doctorat nu au studenți-doctoranzi peste limita legală. Conform art.19 din Regulamentul instituțional de organizare a studiilor doctorale în cadrul Universității „un conducător de doctorat poate îndruma la UOC maximum 20 doctoranzi, indiferent de stadiul în care se află studenţii-doctoranzi”. Actualmente, IPS Teodosie are 17 doctoranzi, iar ceilalți profesori nu depășesc limita de 20 de doctoranzi, cum eronat a fost prezentat public.
2. Referitor la invalidările prezentate public, din anul 2016 și până în prezent, IPS Teodosie, ca îndrumător, a avut invalidate un număr de opt teze de doctorat, conform deciziei întâi a CNATDCU, adică nu sunt invalidate definitiv. În această fază, CNATDCU propune diferite modificări necesare tezelor, după care tezele sunt reanalizate. Din cele opt teze, două au fost deja confirmate pozitiv și doctoranzii au primit titlul de doctor, cinci sunt în curs de modificare, urmând a fi reanalizate și doar una a fost invalidată definitiv, CNATDCU considerând că teza nu a fost modificată corespunzător.
Referitor la „calculatorul” invocat de IPS Teodosie, situația este următoarea: softul antiplagiat determină ce procent dintr-o teză constituie similitudine, iar ghidul de interpretare menționează că suspiciunea de plagiat începe de la un procent de 5% din teză. În cazul tezelor coordonate de către IPS Teodosie, nici una dintre teze nu a depășit procentul de 5%, altfel n-ar fi putut pleca către CNATDCU. În concluzie, nu există nouă doctorate plagiate, sub îndrumarea IPS Teodosie, cum iarăși eronat s-a afirmat public.
De asemenea, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație din cadrul universităţii, desfășurată astăzi, 25 mai, a fost discutată și situația semnalată de către presă cu privire la activitatea Școlii Doctorale de Teologie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Consiliul de Administrație a hotărât înființarea unei comisii de analiză, la nivel de universitate, cu scopul examinării cu celeritate a acestei situații. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2781 secunde