„Care dintre noi?”- un film despre cancer şi supravieţuire

538

Articole de la același autor

„Care dintre noi?” este o poveste despre cancer în viziunea scriitoarei şi regizoarei Chris Simion – Mercurian, un film despre bucuria de a trăi, despre iubire, iertare şi asumare. Din cauza pandemiei de coronavirus, difuzarea peliculei va fi făcută pe paginile de Facebook ale unor asociaţii de pacienţi, pe canale media care militează pentru informarea şi educarea corectă a pacienţilor şi în 15 secţii de oncologie.

Din distribuţie fac parte: Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar şi Delia Grigoroiu - pacientă şi Georgeta Popescu - asistentă, Eva Spiru - medic rezident. Distribuţia este completată de copilul Alexandra Mercurian.

Acţiunea se petrece într-un salon de chimioterapie, unde o zi se trăieşte cât o viaţă, unde se desenează uşi când nu există niciuna şi unde oamenii văd raze de soare chiar dacă nu există ferestre. Aici, spun producătorii, cinci personaje cu experienţe diferite de viaţă reuşesc în final să vadă situaţia în care sunt ca pe o oportunitate.

„Cancerul nu este o boală. Este un dar, dacă ştii să îl abordezi aşa. În 2017 am fost diagnosticată cu cancer de sân, iar povestea asta e inspirată din ceea ce am trăit în perioada tratamentului oncologic. Filmul este modul meu de a le împărtăşi celor care se confruntă cu cancerul că există lumină în spatele bolii”, a declarat Chris Simion - Mercurian.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0468 secunde