Caravana "Docuart" a ajuns la Constanța. Două zile de proiecții gratuite

204
Caravana

Articole de la același autor

Constănțenii au ocazia să observe, încă o dată, cum arată realitatea sub toate formele ei, printr-o serie de proiecții cu acces gratuit, ce vor avea loc la Cinema Cityplex Tomis Mall, în zilele de 12 și 13 aprilie. Filmele prezintă o perspectivă nouă a cinema-ului autohton, fiind realizate în ultimii doi ani de tineri studenți și de profesioniști, iar majoritatea au fost premiate la festivalul documentarului românesc în 2017 - București Docuart Fest (BDF). 


Proiecțiile încep astăzi, la ora 18.30, cu scurtmetrajul "O viață ratată" (R. Eugeniu Bocancea), film care prezintă istoria de rezistență a unui național țărănist în fața represiunilor regimului socialist din România. 


De la ora 19.00, "Secondo Me", în regia lui Pavel Cuzuioc, vă va purta prin viețile de zi cu zi a trei garderobieri, care își desfășoară activitatea în trei opere din Europa, respectiv la Viena, Milano și Odesa. Seara se încheie cu documentarul "Faptele sunt cunoscute" (R. Gabriel Tempea), film care îl are ca subiect pe Cristian, un licean de 15 ani din București, care este exclus din organizația Uniunii Tineretului Comunist, apoi exmatriculat pentru "fapte reprobabile". 


A doua zi de proiecții, 13 aprilie, începe la ora 18.30 cu "Cine iubește și lasă" (R. Victor Gălușcă), cel mai bun documentar studențesc la BDF 2017, care prezintă o colecție de aproape 4.000 de negative din anii ’60, găsită într-o casă abandonată. 


Seara continuă cu o poveste despre rădăcini și umanizare, un making-of al Turneului Internațional Stradivarius 2015 și îi este dedicată lui George Enescu și casei sale din copilărie, care se află la un pas de prăbușire, "Enescu Experience" de Diana Iabrașu și Alexandru Condurache. Ion Donică și documentarul său premiat pentru cea mai bună regie, "Momente de tăcere", este o descoperire a emoțiilor reale ale vieții omenești și încheie Caravana "Docuart", de la ora 20.30. 


Potrivit reprezentanților Cinema Cityplex, caravana "Docuart" sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. 


Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează. 


Proiectul este organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc "Docuart" și reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. 


Caravana "Docuart" este cofinanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Centrul Național al Cinematografiei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6122 secunde