Capitala internațională a lecturii se mută la… mare

492
1

Articole de la același autor

Începând de astăzi, municipiul Constanța devine capitala internațională a lecturii, prin găzduirea Olimpiadei Internaționale de Lectură, pentru elevii din clasele a VII-a - a XII-a. 


Competiția, aflată la cea de-a II-a ediție, este organizată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, prin Inspectoratul Școlar Județean Con-stanța și Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" Constanța. 


Deschiderea oficială a competiției va avea loc miercuri, 2 septembrie, în sala "Remus Opreanu" a Instituției Prefectului. 


Timp de patru zile, 63 de elevi din România, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia și Turcia își vor pune în valoare competențele de lectură, cultura generală și experiența în universul cititului. Lotul României este format din 34 de elevi, laureați ai etapei naționale a Olimpiadei de limbă, comunicare și literatură română și a Olimpiadei "Lectura ca abilitate de viață". Loturile din afara țării sunt reprezentate de elevi performanți în studiul formal și informal al literaturii comparate. 


Olimpiada se organizează pe două secțiuni: de antrenament, în care se evaluează competențele de lectură și de sensibilizare culturală, la care participă elevii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, dar și o secțiune de performanță, în care se evaluează competențele de lectură, media și de comunicare, cu participarea elevilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.


De asemenea, programul olimpiadei cuprinde două cursuri, susținute miercuri, 2 septembrie, de prof. univ. dr. Liviu Papadima, respectiv, de conf. univ. dr. Angelo Mitchievici, urmate de proba scrisă și de o dezbatere ce vor avea loc joi, 3 septembrie. Rezultatele finale vor fi comunicate vineri, 4 septembrie.


Comentează știrea

Crina Mares
1 septembrie 2015
Un eveniment exceptional

Doresc succes participantilor si organizatorilor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7044 secunde