Când au loc simulările examenelor naționale

266
Când au loc simulările examenelor naționale - simulareaevaluarilornationale-1389291065.jpg

Articole recomandate

Simularea evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc în perioada 18-20 februarie, iar cea a bacalaureatului, la care vor participa în premieră și elevii de clasa a XI-a, între 3 și 7 martie, informează Ministerul Educației Naționale (MEN).  Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a sunt limba și literatura română (18 februarie), limba și literatura maternă (19 februarie, pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursuri gimnaziale în limba maternă) și matematică (20 februarie), potrivit calendarului făcut public, ieri, de MEN. Rezultatele vor fi afișate în 7 martie. 
Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și XII-a are următorul calendar: limba și literatura română (3 martie), limba și literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializări (7 martie).  Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afișate în 14 martie. "Vreau să precizez că istoria în programa de bacalaureat este istoria de clasa a XII-a. Atunci întrebarea este: cum simulăm examenul de istorie în clasa a XI-a? Modelul de examen va fi pilotat cu subiecte parcurse în primul semestru din clasa a XI-a. Este important ca elevii să se fami-liarizeze cu atmosfera de examen și modelul de subiecte. La anul (2015 - n.r.), când acești elevi vor fi în clasa a XII-a, vor avea a doua si-mulare, de data aceasta cu subiecte din programa de bacalaureat. Din punct de vedere didactic, considerăm că este importantă această analiză, pentru că vedem nivelul de pregătire pentru două discipline. Este un avantaj pentru elev, chiar dacă materia respectivă nu face parte din programa de bacalaureat", a spus ministrul Educației. 
Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale și la si-mularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se trec în catalog, la fel urmând să se întâmple în cazul evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Potrivit ministerului, simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național, și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul pre-universitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5672 secunde