Campanie de susținere a absolvenților de gimnaziu și liceu care se pregătesc de examenele naționale

218
Campanie de susținere a absolvenților de gimnaziu și liceu care se pregătesc de examenele naționale - campaniedesustinere2-1591110937.jpg

Articole de la același autor

În timp ce colegii lor s-au bucurat de o vacanță prelungită, cu doar câteva cursuri online, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a au fost nevoiți să învețe pe rupte în toată această perioadă de cursuri suspendate. Iar peste doar câteva săptămâni, vor avea de susținut examenele naționale.

Pentru a fi alături de ei, Asociația Proacta Edu, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, a lansat campania "Eu pot!". Să nu uităm că acești elevi nu s-au putut bucura de festivitățile de absolvire, de banchet și nici măcar nu au știut că ultima zi de școală a fost chiar ultima zi de școală, nu și-au luat rămas bun de la profesori, colegi, de la școlile unde au petrecut ani importanți din viața lor. Copiii și adolescenții, generația 2020, sunt și ei eroii acestor zile.

"Absolvenții 2020 de gimnaziu și liceu nu sunt o generație de sacrificiu. Sunt deschizători de drumuri, sunt luptători. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a au trecut deja marele examen al neprevăzutului și au luat nota 10 la capitalul adaptabilitate. Sunt convinsă că tot ceea ce au învățat în această perioadă reprezintă o sursă importantă pentru modul în care își vor construi viața de aici încolo.

În cadrul proiectului «Ambasador pentru comunitate», lansat la începutul stării de urgență, ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus, am pus la dispoziția elevilor, cadrelor didactice și părinților linii telefonice gratuite pentru a primi suport emoțional. Ceea ce trebuie să remarc, după mai bine de două luni în care oferim acest sprijin, este faptul că am auzit din partea elevilor foarte mulți de «noi». Nu am auzit, în cadrul apelurilor telefonice primite la liniile gratuite, de povești individuale, ci de exprimări ca «noi, cei de-a VIII-a» sau «noi, cei de-a XII-a». Este emoționant să vezi cât sunt de uniți și să auzi forța din glasul lor.

Cred că, după această perioadă, adulții au fost cei care au avut de învățat de la copii, iar pentru acest lucru trebuie să le mulțumim", este de părere președintele Asociației Proacta Edu, psihologul Nicoleta Larisa Albert.

XXX

Liniile telefonice gratuite rămân deschise, pentru toți cei care au nevoie de consiliere psihologică. Orice elev care ajunge într-un punct în care se simte copleșit poate suna la numerele de telefon 0771.141.767 și 0771.141.750. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8578 secunde