Campanie de sănătate mintală, în şcoli. Cât de important este somnul, pentru cei mici

150

Articole de la același autor

„Copiii au nevoie de somn pentru a creşte mai puternici şi sănătoşi!” au aflat elevii clasei IB a Şcolii Gimnaziale nr. 43 “Ferdinand” din Constanţa. Coordonaţi de prof. înv. primar Carmen Fulina, elevii au participat, zilele trecute, la o activitate în cadrul campaniei IEC, care promovează sănătatea mintală.

Cei mici au aflat că un copil odihnit este un copil fericit şi de ce este important somnul pentru copii, de ce este important să se respecte ora de culcare, cum trebuie să fie dormitorul copilului, ce trebuie evitat înainte de somn şi ce ar trebui să facă copilul peste zi, pentru a dormi mai bine.

„Obiceiurile sănătoase se formează din copilărie. Obiceiurile alimentare sănătoase sunt foarte importante în dezvoltarea copiilor. La fel de importantă este sănătatea mintală. Exprimarea emoţiilor, trăirilor şi nevoilor devine prioritară mai ales într-o perioadă aşa de grea precum cea prin care trecem cu toţii. În general, copiii au parte de o viaţă activă. Participă la activităţile şcolare, au grijă de animalele de companie, merg cu părinţii sau cu bunicii în parc, aleargă, joacă fotbal sau volei, îşi fac temele, se joacă în faţa casei sau a blocului. Şi fac asta în fiecare zi. Evident, seara, corpul lor are nevoie de odihnă. Iar somnul îi ajută să se odihnească şi să se pregătească pentru activităţile din ziua următoare. Somnul ajută corpul şi creierul să crească şi să se dezvolte!”, explică învăţătoarea Carmen Fulina.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4706 secunde