Calvarul din fiecare vară al cadrelor didactice constănțene: o catedră la oraș

5393
59

Articole de la același autor

Ieri, aula mică a Liceului Teoretic "Ovidius" a găzduit ședința publică de ocupare a celor 161 de posturi viabile pe perioadă nedeterminată existente în tot județul și la care au avut șanse cadrele didactice constănțene cu notele cele mai mari la dosarul de candidatură, respectiv media dintre nota obținută în urma inspecției la clasă și a susținerii probei scrise.


Dintre cei 298 de candidați constănțeni care au reușit să obțină note peste 7 la proba scrisă a concursului de titularizare, ieri, s-au prezentat la ședința publică 275, care și-au încercat șansa la un post din cele 161 titularizabile în județul Constanța, dintre care 82 în mediul urban (53 în Constanța).


Cu ce medii au prins profii catedră
Prima… "bătălie" s-a dat pentru catedra de Matematică, unde 47 de candidați au sperat la unul dintre cele opt posturi, cu toate că aici existau deja trei candidați cu media generală 10, așa încât ultima medie de "intrare" a fost în jurul a 9,62.


A urmat Biologia, unde 19 candidați au sperat la singurul post existent la Liceul Băneasa, adjudecat de Mirabela Lojniță, care a obținut nota 10 la Titularizare. Cu aceeași notă maximă a ocupat și Loredana Ionela Bugan singurul post la Istorie existent la Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia. Printre candidați s-a numărat și o tânără venită de la Năvodari cu cei doi copilași ai săi. "În ultimii trei ani am obținut medii peste 7 de fiecare dată, însă, e foarte greu când se eliberează doar o catedră. Anul trecut m-am împărțit între trei unități școlare - la Mihai Viteazu, Crucea și Târgușor. Noroc că m-am înțeles cu directorii și am avut în fiecare zi la altă unitate", a mai mărturisit tânăra candidată.


La ora la care s-au discutat cele două catedre de Limba română disponibile la Liceul Teoretic "Anghel Saligny" Cerna-vodă și la Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, aula mică de la "Ovidius" s-a umplut cu 40 de candidați. 


Alți 14 candidați au sperat la singura catedră de Religie existentă la Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza", ocupată de candidatul Costel Mircea, a cărui medie a fost 9,25.


Rămân în continuare descoperite catedrele de învățătoare, unde s-au prezentat 23 de candidate în condițiile în care există 48 de posturi, la fel și în cazul educatoarelor, unde s-au prezentat 24 de candidați pe cele 33 de posturi. Nici pentru Educație fizică nu a fost prea mare înghesuială, doar 6 candidați prezen-tându-se pentru 25 de posturi.


"Proba scrisă a fost epuizantă!"
Prezent la ședința publică ca observator din partea Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar, prof. Mihai Contanu, vicepreședinte, a declarat pentru "Cuget Liber" că i s-a părut mai bine organizată această ședință, condusă de prof. Alina Nițu, inspector resurse umane. "Nu au existat contestații pentru că li s-au dat colegilor toate explicațiile, dar din păcate foarte puține posturi la nivel urban. Le-am recomandat colegilor noștri să nu mai refuze titularizarea chiar și pe posturi din rural, întrucât astfel au șanse sporite în etapele următoare să participe la pretransferuri, transferuri consimțite și celelalte etape care se vor derula la anul în primăvară", a declarat prof. Contanu. Adăugând că a participat și la proba scrisă desfășurată în centrul de examen Colegiul "Mircea", care i s-a părut de-a dreptul istovitoare. "Colegii noștri au fost chemați cu două ore înainte de începerea probei, care a durat patru ore, ceea ce mi s-a părut epuizant", afirmă același interlocutor, propunând o revizuire a acestei probe.


Următoarea ședință publică pentru ocuparea posturilor rămase neocupate va avea loc cel mai probabil pe 19 august, dar Inspectoratul Școlar Județean Constanța va anunța din timp data exactă.


Comentează știrea

59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
Jooos, stan!
9 august 2016
Jooos, popa!

Si al lui stan : sa ne mai suporte un an....si inca un an....si inca un an, daca tot se incapataneaza sa ramana directoare la 28! Luati-o, fratilor, si la alta scoala, sa mai vada si altii ce bine este cu stan! Huuuuuo, stan!

normal!
9 august 2016
afaraaaaa!

.......stie cineva de ce nu vrea miha sa plece de la 28? Ii place, sau are nevoie?

din inima si din suflet
9 august 2016
Pentru stan

Ce v-a facut sefutza, / De nu va tace guritza / Si tot va merge manutza ?! / Ca nu va mariti iar pungutza / Cu scul dupa scul si carte cu carte ?! / Mai bine, ia puneti voi mana, fugutza / Si faceti cum zice sefutza / Munca din zi pana- n noapte / Cu nicio ilegalitate.

atentie
9 august 2016
numai gresiti!

bai, astia de tot scrieti comentari in defavoarea lu miha, numai faceti greseli de ortografie ca se supara sefa! Invatati naibi o data gramatica romana, cum va permiteti???

incepe scoala,
9 august 2016
incepe balul!

incepe balul! Unde ? Ei, unde! Tot la DB! Facem ce facem si ne lipim de cate-o petrecere cu strigaturi.... Noi, ca oamenii normali si prevazatori, pregatim sampania in fiecare vacanta, doar-doar om scapa de stan, sa sarbatorim si noi, dar ea....nu se simte! Nu vrea si pace! Zice ca fara ea scoala 28 e ca marea fara sare si ca plaja fara nisip....De unde dracu le scoate, habar n-avem. Aaaa, era sa uitam de strigaturi....Pai noi strigam, tipam, vorbim, soptim despre ea si despre nefacutele ei, dar cineva vrea sa ne puna pe silent....Vrea sa incetam zgomotul. N-avem cum, a devenit o a doua natura, daca nu putem sa strigam, o sa zumzăim.....precum albinutele din lucrarea de doctorat a lui Miha, dar de tacut.......nicio speranta!

Răspuns la: Pentru stan
Adăugat de : din inima si din suflet, 9 august 2016
Ce v-a facut sefutza, / De nu va tace guritza / Si tot va merge manutza ?! / Ca nu va mariti iar pungutza / Cu scul dupa scul si carte cu carte ?! /...
of, of....
9 august 2016
mai, mai....

Si nu mai stati pe bancutza / Cu pipa mereu in guritza / Si faceti ce face sefutza / Repede, fuga, fugutza / Rupe la clasa usitza / Cere la copii lectziutza, / De la chimie sau fizicutza / Si-i pune s-o traduca fugutza/ Ca ea are treaba, sefutza, / Si fuge-napoi pe bancutza / Sa fumege cu alinutza.

si
9 august 2016
bagativa mintile in cap!

Si mai ales, nu mai intrati la ore dupa 10 minute. lasati lenea, puturosilor!

Răspuns la: numai gresiti!
Adăugat de : atentie, 9 august 2016
bai, astia de tot scrieti comentari in defavoarea lu miha, numai faceti greseli de ortografie ca se supara sefa! Invatati naibi o data gramatica...
of, of....
9 august 2016
mai, mai....

Ca tanti sefutza / Are treaba si la casutza / Cu maimutza / Ce vrea sa faca mereu utza / Cu toate si cu Crudutza / Si-o face de ras pe sefutza / Ce umbla mereu cu coditza / In sus ca s-arate / Ce bine o duce, dragutza / Ce bine ii e in casutza / Ce waw-i masinutza / Saraca de ea, micutza sefutza!

Of, of, of
9 august 2016
Mai, mai, mai

Ce, ba, serios acum, aia e mai degraba dric! Si la piei satana, mai are si luminile pe spate in forma de cruce! stan a vazut-o inainte?!

mai, mai, cata rautate!
9 august 2016
vai, vai!

Rautatile naibii ce sunteti! Miha e buna cu voi si voi sunteti rai cu ea. De ce, de ce, de ce? Ori n-aveti ce face, ori vreti sa plece! Asta vreti, nu-I asa?

Răspuns la: Mai, mai, mai
Adăugat de : Of, of, of, 9 august 2016
Ce, ba, serios acum, aia e mai degraba dric! Si la piei satana, mai are si luminile pe spate in forma de cruce! stan a vazut-o inainte?!
59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5845 secunde