„Califul barză” cucereşte spectatorii prin umorul său

256
„Califul barză” cucereşte spectatorii prin umorul său - califul-1622988739.jpg

Articole de la același autor

Dacă nu v-aţi programat altceva pentru ziua de duminică, 13 iunie, de la ora 12.00, puteţi merge la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”, la spectacolul „Califul barză”, după Wilhelm Hauff, în regia lui Daniel Stanciu şi scenografia Cristinei Pepino. Muzica este semnată de Gabriel Bassarabescu, iar din distribuție fac parte: Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Tiberiu Roșu, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Rovena Paraschivoi, Grațian Prisacariu, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru.

Cu această ocazie, copiii vor putea lua parte la un spectacol oriental în care povestea Califului barză îi va cuceri prin hazul și originalitatea lui. Frumoasa prințesă Coralina, de care Marele Calif este foarte îndrăgostit, este răpită de vrăjitorul Barbanaduk, transformată în cucuvea și ținută, într-o colivie, până când va accepta să-i fie soție uriașului vrăjitor.

Salvarea Coralinei va veni, însă, în urma unor spectaculoase transformări în berze ale califului îndrăgostit și ale slujitorului acestuia, fidelul și lingușitorul Abdulah. Berzele vor ajunge la timp în castelul vrăjitorilor și o vor salva pe prințesă, datorită miraculosului praf albastru și al unor cuvinte magice deslușite de înțeleptul Selim: mutaboribilis horibilidricudini. Povestea se încheie fericit, cu o nuntă frumoasă, unde toți invitații și toată lumea din sala de spectacole vor dansa în ritmul unui autentic dans oriental.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.984 secunde