Cadrele didactice, invitate să participe gratuit la scoalaprofesorilor.ro

Miercuri, 27 Octombrie 2021, 21:46
225
Cadrele didactice din şcoli şi licee au la dispoziţie o platformă gratuită pentru formare continuă. Este vorba despre scoalaprofesorilor.ro, o soluţie digitală pentru managementul formării cadrelor didactice, în cadrul unui proiect lansat de Fundaţia Didactica şi Fundaţia Vodafone România.

www.scoalaprofesorilor.ro cuprinde secțiuni distincte pentru cadrele didactice, furnizorii de cursuri de formare și managerii instituțiilor de învățământ. Prin utilizarea platformei, profesorii şi învăţătorii își pot ține evidența cursurilor la care au participat, își pot urmări parcursul profesional și pot stabili aspectele pe care le au de îmbunătățit prin formarea continuă.

Pentru a o accesa, cadrul didactic trebuie să își creeze un cont, putând apoi selecta cursurile pe care dorește să le urmeze în anul școlar respectiv. Cursurile sunt grupate pe domenii și pot fi accesate gratuit sau contra cost. În cazul în care profesorul optează pentru un curs cu plată, poate solicita școlii la care este afiliat decontarea lui. După finalizarea cursului, școala este informată în acest sens, ceea ce le oferă managerilor de instituții posibilitatea de a ține o evidență a cursurilor urmate de profesori și posibilitatea de a le propune cursuri suplimentare. De asemenea, urmărind preferințele profesorilor, furnizorii pot încărca cele mai bune oferte de cursuri conform cerințelor acestora.

În plus, platforma oferă cadrelor didactice, managerilor și formatorilor și un spațiu de dialog pentru eficientizarea parcursului profesional și îmbunătățirea calității actului didactic. Pentru profesori, principalul beneficiu îl constituie posibilitatea de a crea și urmări un plan de învățare, pe baza unor obiective de dezvoltare a carierei stabilite la nivelul fiecărui semestru. La rândul lor, școlile își pot gestiona mai eficient bugetul de dezvoltare a cadrelor didactice, pot observa mai ușor nevoile profesorilor, dar și dezvoltarea lor profesională pe care o pot gestiona, de asemenea, mai facil. Furnizorii înregistrați în platformă, pot observa cu ușurință, în baza rapoartelor generate, nevoile de dezvoltare ale cadrelor didactice din sistemul public și privat, fapt ce duce la o mai bună planificare și gestionare a ofertei de cursuri. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2108 secunde